Tavola in Piazza

Anellini zöldségekkel és főtt sonkával

Rekordmennyiségű koktél- és datolyaparadicsomot szüreteltünk az idén. Annak ellenére, hogy Annám marékszámra ette/eszi nem csak ebéd/vacsora előtt/után, hanem direktben, a tőről is, már több mint 60 üveg paradicsomszósz és ketchup várja a mínuszokat a kamrában. Szerencsére azonban nagyobb hidegnek egyelőre se híre, se hamva, ezért hát ez a kissé nyárias beütésű tészta, igaz, már fagyasztott zöldborsóval.
(Írtam ezt kb. négy nappal ezelőtt, amikor elkezdtem a posztot, de nem sikerült befejezni. Na most aztán jön a feleketleves: holnap korareggel még tizenhét, tíz körül már csak nyolc fok lesz. Izgi.)

Anellini zöldségekkel és főtt sonkával

Hozzávalók: 320 g annellini, 16 db datolyaparadicsom, 100 g főtt sonka (lehet füstölt is), 100 g fagyasztott zöldborsó, 100 g cukkini, 2 cikk fokhagyma, só, bors, extraszűz olívaolaj

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, megpirítuk benne a megtisztított, kés élével kissé szétnyomott fokhagymagerezdeket, és az apró kockára vágott főtt sonkát. Hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, a még fagyos zöldborsót, borsot tekerünk rá, és sózzuk (óvatosan, mert a sonka is sós lehet) és az egészet addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor hozzáadjuk a felcsíkozott datolyaparadicsomot, az egészet összekeverjük, és nagy lángon további 1-1,5 percig főzzük.
Közben a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az “al dente” (harapható, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a sonkás-zöldségraguval, és azonnal tálaljuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabah says:

    Szia Vicuska! Mivel raguról van szó, és nem mártásról/szószról mindenképp sima felületű, lehetőleg nem lyukas tésztát tennék mellé, szóval jöhet pl. a farfalle, reginette, gemelli, maltagliati esetleg gramigna, ami ugyan lyukas, de olyan kicsi a lyuk benne, hogy annaka kevés szaftnak, ami a ragu alatt van, nem árt.El tudnám képzelni mozzarellával vagy egy egy hónapnál nem idősebb Montasioval is lasagne lapok között.Anellinije tudom, hogy kevés tésztagyárnak van, (a De Cecconak biztos), én a “Libera Terra” termékét vettem, de nálunk is nagyon ritkán lehet kapni…http://www.liberaterra.it/flex/cm/pages/ServeBLOB.php/L/IT/IDPagina/1.

  2. Vica says:

    Milyen más tésztát javasolsz hozzá?Még nem találkoztam felénk ezzel a gyürü tésztával.Nyáron voltunk Mestre-Venezia vonalon és érdekes volt számomra mennyivel másabb az ottani kínálat élelmiszer vonalon mint nálunk.Pedig “csak” 600km….


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!