Na, ez az az előétel, ami szintén nem villog majd a karácsonyi asztalon. Pedig szép. (Csak nekem nem igazán ízlett. Mihály atya jutott eszembe, ahogy a füstölővel jön-megy a nagymisén…lehet, hogy kicsit megégett a rozmaring???)
És annak ellenére, hogy a karácsonyi menü vagy valami egyszeri és megismételhetetlen kell, hogy legyen, vagy pedig szigorúan tradícionális, ezt a torrone pudingot viszem! 25-én. 15 főre.
Ugye, ugye, Gabah, mégiscsak megéri néha előre belekontárkodni a mézesbödönbe!
Baconbe göngyölt aszalt szilva
Hozzávalók:
- 8 db magozott aszalt szilva
- 8 szelet bacon
- 8 pici ág rozmaring
- néhány csepp balzsamecet
A szilvákat egyenként a baconszeletekbe göngyöltem, mindegyiket megtűztem egy ágacska rozmaringgal, és sütőben 220 fokon, grill programon 10 percig sütöttem. Tálaláskor néhány csepp balzsamecettel locsoltam meg.
:-)Köszönöm szépen! Viszont kívánom Neked is!
ezt én is imádom. Boldog Újévet Kívánok!!!
Hűha, köszönöm! Igyekszem a napokban elkészíteni!
Játékba hívlak :)http://palocprovence.blogspot.com/2009/12/paloc-etlap.html
Szerintem is a rozmaring volt a bűnös. Azért is írtam az elején Mihály atyáról :-)))Az utolsó mondatom meg csak a mai morcosságomnak köszönhető. 😉 (Nem szeretem az egész oldalas képeket sem szakácskönyvekben, sem gasztronómiai magazinokban -egyszerű pazarlásnak tartom- és ezeket a szilvákat is így láttam valahol… Szinte sosem dobok ki ételt, de ez a kukában végezte.)
nem lehet, hogy csak a rozmaring miatt nem volt jó? én ettem már ilyet és az isteni volt – rozmaring nélkül..és ki húzott mit?:):)
Föl.Jót húzott ebből is (egy mutatós fotóval) valemelyik gasztronómiai magazin.
Most akkor föl van találva a spanyolviaszk.