Tavola in Piazza

Vajas párolt káposzta mozzarellával

Néha bizony ilyen is kell. Noha nem vagyok vegetáriánus, és nagyon is közel áll a szívemhez a hurka, a kolbász és a szalonna (a halakról nem is beszélve), Rose Elliot Nagy vegetáriánus szakácskönyvéért teljesen odavagyok. Annak ellenére, hogy igyekszem változatosan főzni, sokszor problémát okoz egy-egy köret vagy húsmentes étel kiválasztása. A fent említett könyv szuper alternatívákat kínál mindkettőre, szinte nap mint nap előveszem. Csak káposztára például nyolc alternatívát kínál (az alábbi vajas káposzta ötlete is innen származik), könnyedén gazdagíthatjuk tehát a hétköznapi káposztás, és általában véve zöldséges ételeink kínálatát.

Ennyit az ingyen reklámról, jöjjön a recept, amin az eredetihez képest csak egészen keveset változtattam:

Vajas párolt káposzta mozzarellával

Hozzávalók 4 személyre: 700 g káposzta, só, frissen őrölt fekete bors, frissen reszelt szerecsendió, 1-2 nagy gerezd fokhagyma, 1 ek. mozsárban megtört koriandermag, 1-2 friss kakukkfű ágacska, 40 g vaj, 220 g mozzarella

DSC_8271

A káposztát vékony csíkokra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, és finomra aprítjuk.

Egy lábasba kb. 120 ml vizet öntünk, belehelyezzük a káposztát, megsózzuk, és fedő alatt 7-10 perc alatt roppanósra pároljuk. A káposztát leszűrjük, félretesszük.

A mozzarellát 0,5 cm vastagon felszeleteljük, szűrőbe téve lecsöpögtetjük.

Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a fokhagymát, a borsot, a szerecsendiót, a kakukkfüvet, és 1 percig pirítjuk.

A fűszeres vaj 3/4 részét összekeverjük a párolt káposztával.

A káposztát előmelegített tányérokra szedjük, ráhelyezzük a szobahőmérsékletű mozzarella szeleteket, meglocsoljuk a maradék vajjal, és azonnal tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!