Ecetes hónapos retek
Hozzávalók: 500 ml víz, 170 ml vörösborecet, 55 g cukor, 15 g só, 1 kg hónapos retek, 1 kb. 15 cm hosszú rozmaringág
Az ecetet a vízzel, a sóval és a cukorral együtt egy lábasba öntjük, felforraljuk. Hozzáadjuk a rozmaringágat, majd a lábast levesszük a tűzről, és a levet hagyjuk kihűlni.
Közben a hónapos retek leveleit levágjuk – ha szabadföldi termés, nem dobjuk ki, remek reteklevél pestót készítünk belőle.
A retkeket félbevágjuk, és amennyire szorosan csak lehet, kisebb befőttes üvegekbe rakjuk. (Aki szereti a rozmaring ízét, rakhat néhány levélkét a retkek közé is.) Felöntjük a kihűlt ecetes lével, lezárjuk, és vízfürdőben nagyon alacsony lángon 15 percig dunsztoljuk. Az üvegeket a dunsztoló vízben hagyjuk kihűlni.
Szia Anna!Neked is nagyon köszönöm!:-)
Szia!Imádom a blogod. Ezért gondoltam rád a Best Blog díjjal. Látom, nem csak én… De visszavonni nem fogom, így fogadd tőlem is szeretettel:http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2013/05/dijat-kaptam.html
Szia Andi!Kedves tőled, hogy gondoltál a blogomra. Köszönöm szépen!:-)
Szia nézz be hozzám, szeretnék neked egy díjat átadni. 🙂