Tavola in Piazza

Ecetes hónapos retek

Ecetes hónapos retek

Hozzávalók: 500 ml víz, 170 ml vörösborecet, 55 g cukor, 15 g só, 1 kg hónapos retek, 1 kb. 15 cm hosszú rozmaringág


Az ecetet a vízzel, a sóval és a cukorral együtt egy lábasba öntjük, felforraljuk. Hozzáadjuk a rozmaringágat, majd a lábast levesszük a tűzről, és a levet hagyjuk kihűlni.
Közben a hónapos retek leveleit levágjuk – ha szabadföldi termés, nem dobjuk ki, remek reteklevél pestót készítünk belőle.
A retkeket félbevágjuk, és amennyire szorosan csak lehet, kisebb befőttes üvegekbe rakjuk. (Aki szereti a rozmaring ízét, rakhat néhány levélkét a retkek közé is.) Felöntjük a kihűlt ecetes lével, lezárjuk, és vízfürdőben nagyon alacsony lángon 15 percig dunsztoljuk. Az üvegeket a dunsztoló vízben hagyjuk kihűlni.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabah says:

    Szia Anna!Neked is nagyon köszönöm!:-)

  2. Szia!Imádom a blogod. Ezért gondoltam rád a Best Blog díjjal. Látom, nem csak én… De visszavonni nem fogom, így fogadd tőlem is szeretettel:http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/2013/05/dijat-kaptam.html

  3. Gabah says:

    Szia Andi!Kedves tőled, hogy gondoltál a blogomra. Köszönöm szépen!:-)

  4. Andi -Xsara- says:

    Szia nézz be hozzám, szeretnék neked egy díjat átadni. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!