Hipergyors, szuperegyszerű! Az „Aglio-olio-peperoncino” után a második „Joker” tészta.
Hozzávalók:
-
200 g rukola
-
2 gerezd fokhagyma
-
só, őrölt bors
-
2 ek. frissen reszelt érlelt juhsajt
-
extra szűz olívaolaj
Én szeretem, ha kicsit „darabos” marad a rukola; szeretem érezni a levélkéket a számban, ezért a pépesítést gyakran elhagyom, bár kétség kívül így a szósz kevésbé lesz karakteres, szúrós-csípős ízű. Ehhez az ételhez általában azokat az idősebb rukolaleveleket használom fel, amik esetleg salátába már túl erősek lennének. Ja, és csak és kizárólag saját termést! A bolti rukolából készült szósz teljesen elveszti jellegzetes ízét. (A mennyiségtől egyébként ne ijedjünk meg, a levelek a párolás után majdnem úgy összeszottzannak, mint a sóska.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: