Almás-mézes-leveles… –
Sfogliatine alle mele
Hipp-hopp kész, őszi előzetes.
Hozzávalók:
- friss vagy fagyasztott leveles tészta
-
alma
-
baracklekvár
-
barnacukor vagy méz
A levelestésztát kinyújtjuk, 6 kb. egyenlő nagyságú téglalapra vágjuk. A lapok közepére 1 tk. baracklekvárt kenünk, ráhelyezzük a vékonyra vágott almaszeleteket, majd vagy egy kevés mézet csorgatunk a tetejére vagy pedig megszórjuk egy kk. barnacukorral . 220 fokon 12-15 perc alatt pirosra sütjük.
Egyszemélyesekre szoktam vágni (kb. 10-12 x 5-6 cm-es nagyságúra). Utána már nem lehet igazán szépen szeletelni, és így valójában nem is kell. 🙂
Egy személyes téglalapokra vágod a leveles tésztát? vagy sütés után tovább szeleteled?
Szia Orsi! Ó, szerintem itt igazán csak az ember fantáziája szab határt. Látszik a képen, hogy nálam ment rá egy kis fahéj, de mehetett volna rá egy icipici rozmaring is, vagy ha már nálad mandulás, akkor mondjuk az alma helyett lehetne körte…! Lehet kísérletezgetni! ;-)Ja, és a neve…az, tkp. nincs neki, csupán ezért jött az “Almás-mézes-leveles” :-). A rozmaringos változat biztos “Illatos-almás-leveles” lett volna :-)))))
Hasonlót már én is készítettem (méz nélkül, de némi mandulával), nem is tudtam, hogy még ilyen flancos neve is van :-))
Nyanyuska, igazán örülök, hogy ízlett! Nemsokára már Dorkababának kell majd finom sütiket kreálnod! 😉
Mamma, “sajnos” az én listámon már az egész “Dalla cucina, per te” rajta van :-))))))) Azért hajrá! 😉
Ma kipróbáltam.Nagggggyon isteni.Egyszerű elkészíteni és valami mennyei.Igen megkóstoltam.
Nagyon csábitó,kipróbálom.Igaz fogyózok de ezért majd lemondok másról.
Sajnos ez is felkerül a Mit főzök legközelebb, egyre hosszabb listámra!:-))