Sajtos-sonkás zöld spárga

A tavalyi, igencsak bőséges felhozatal után (ld. sonkás-spárgás lasagne ITT, spárga-burgonya krémleves ITT, sajtos-spárgás gluténmentes palacsinták ITT, tavaszi saláta de luxe ITT, spárga főtt tojással ITT, spárgás-lazacos tésztasaláta ITT, eper-spárga-spenót saláta ITT, parajkrémes tészta mozzarellával és spárgával ITT, tavaszi sonkás-spárgás saláta ITT) ezzel a klasszikus recepttel ünnepélyesen megnyitom a blogon az idei spárga szezont.

Sajtos-sonkás zöld spárga

Hozzávalók 4 személyre:

500 g zöld spárga

125 g mozzarella

100 g enyhén füstölt, főtt sonka

frissen őrölt fekete bors

csipetnyi őrölt, szárított fokhagyma

1 tk. zsemlemorzsa

1 ek. fehérbor ecet

extra szűz olívaolaj

A spárgákat megtisztítjuk, alsó, fás részeiket letörjük, a szárakon lévő vastagabb pikkelyeket lefejtjük.

A spárgasípokat forrásban lévő, sós-ecetes vízbe dobjuk, roppanósra főzzük, leszűrjük, és tűzálló tálba fektetjük.

A mozzarellát és a sonkát nagyobb darabokra tépkedjük, majd a spárgákra helyezzük. Meghintjük sóval, frissen őrölt fekete borssal, egy kevés szárított, őrölt fokhagymával és egy teáskanálnyi zsemlemorzsával, majd az egészet 200 °C-ra előmelegített sütőben épp csak addig hőkezeljük, amíg a sajt megolvad.

Tovább a blogra »