Induljon a mandula! Kezdjük az évet remek immunerősítő italokkal! Ezekre úgyis mindenkinek szüksége van. 😉
Gyömbéres grapefruit ital
Hozzávalók 2 személyre:
2 ek. fenyőrügy szirup
2 tk. rózsavíz
20 g friss gyömbér
1 rózsaszín grapefruit frissen facsart leve
300 ml víz
A gyömbért megpucoljuk, kislyukú reszelőn lereszeljük. A fenyőrügy szirupot a rózsavízzel és a gyömbérrel simára keverjük. A vizet és a grapefruit frissen facsart levét 60 °C-ra hevítjük, összekeverjük a fűszeres fenyőrügy sziruppal, és poharakba töltve azonnal, melegen fogyasztjuk.
Fenyőrügy szirup helyett használhatunk valamilyen karakteres ízű mézet – a gesztenyeméz pl. jól passzol a recept többi hozzávalóihoz.
Ha tetszett a recept, oszd meg bátran másokkal is!
Ha nem szeretnél lemaradni a következő bejegyzéseimről és további tartalmakra is kíváncsi vagy, követheted a blogot a Facebookon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: