Tavola in Piazza

Diós-kávés patkó

A karácsonyi kekszsorozat utolsó darabja következik. Szerintem ez lett a legfinomabb. Kávérajongók imádni fogják, ez biztos!

Diós-kávés patkó

Hozzávalók 48 darab patkóhoz:

100 g liszt

50 g finomra darált, pirított dióbél

5 g őrölt kávé

15 g kakaópor

50 g porcukor

100 g hideg vaj

1 tojás sárgája

60 g fehér csokoládé

50 g világoskék és fehér cukorgyöngy vegyesen

kaves patko1

A lisztet egy keverőtálba tesszük, elvegyítjük benne a darált diót, a porcukrot, a kávét és a kakaót. A hideg vajat elmorzsoljuk a diós-kávés liszttel, hozzáadjuk a tojássárgáját, és az egészet könnyen formázható, puha tésztává gyúrjuk.

A tésztát 1-2 órán keresztül hűtőben pihentetjük, majd 8 részre osztjuk. Minden részt vékony rúddá sodrunk, és a rudakat hat egyenlő hosszúságú darabra vágjuk. Az így kapott tésztakukacokat patkó alakúra formázzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe téve, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt készre sütjük.

A patkók végeit előbb olvasztott fehér csokoládéba, azután a kék-fehér cukorgyöngy kupacba mártjuk, és miután a csokoládé megszilárdul, a patkókat fogyasztásig jól záródó fémdobozban tároljuk.

kaves patko

Más karácsonyi kekszek is érdekelnek? Kattints IDE!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg bátran másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő bejegyzéseimről és további tartalmakra is kíváncsi vagy, követheted a blogot a Facebookon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!