Jöhet a következő adag keksz? (p.s. ma délig még játszhattok a Süti vagy nem süti című szuper szakácskönyvért ITT)
Íme a családi befutó – ebből sajnos karácsonyra nem maradt egy sem. Anna és Giorgio pár nap alatt kivégezte mindet.
Aszalt szilvás-fahéjas keksz
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
300 g liszt
100 g vaj
80 g porcukor
80 g puha aszalt szilva (mag nélkül)
1 tojás
½ vaníliarúd kikapart magocskái
1 tk. sütőpor
csipetnyi só
2 ek. muscovado cukor
1 tk. őrölt fahéj
Az asztalt szilvát finomra aprítjuk.
Kézimixer segítségével a vajat a porcukorral, a sóval és a vanília kikapart magocskáival krémes-habosra keverjük. Hozzácsorgatjuk a tojást, majd amikor ez teljesen elvegyül a cukros vajban, beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és hozzáadjuk az aszalt szilva darabkákat is. Néhány másodperc alatt az egészet könnyen formázható masszává keverjük, amit ezután legalább 30 percre hűtőbe rakunk.
A fahéjat elkeverjük a muscovado cukorral.
Az aszalt szilvás kekszmasszából diónyi gombócokat formálunk, majd meghempergetjük a fahéjas cukorban. A gombócokat sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük, egy pohár aljával mindegyiket lelapítjuk egy kicsit, és 180 °C-ra előmelegített sütőben a kekszeket kb. 8 perc alatt készre sütjük.
Vaníliás-narancsos keksz fehércsoki-mázzal ITT
Csokis-meggyes ITT
Kókuszos-citromos pöfetegek és csigakeksz ITT
Mogyoróvajas kekszek ITT
Kávés kekszek ITT
Pálinkás-mézes pöfetegek ITT
A következő bejegyzésben pedig az én kedvencem érkezik. 🙂
Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő bejegyzéseimről és további tartalmakra is kíváncsi vagy, kövesd a blogot a Facebookon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: