Tavola in Piazza

Sonkás borjútekercs sütőtökös burgonyakrémmel

Legyen ez a karácsonyi főétel!

Sonkás borjútekercs sütőtökös burgonyakrémmel

Hozzávalók 4 személyre:

8 db kb. 60 g súlyú vékonyra szelt borjúcomb vagy karaj

8 szelet Fekete erdei sonka

2 tk. mustár

2 tk. frissen reszelt parmezán

2 tk. kapribogyó

2 gerezd fokhagyma

2 ek. liszt

egy rozmaring ágacska

1 ek. + 1 tk. vaj

120 g sült sütőtök

250 g burgonya

1 ek. tejföl

őrölt fehér bors

2 ek. tökmag

sutotok-burgonya krem sonkas borjutekercs

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben puhára főzzük, és a sült sütőtökkel, 1 tk. vajjal valamint a tejföllel késes aprítóban vagy botmixer segítségével sima krémmé dolgozzuk. (Ha túl sűrű, adhatunk hozzá egy keveset a burgonya főzővizéből.)

A karajszeletek mindkét oldalát sóval és fehér borssal fűszerezzük, majd egyik oldalukat megkenjük egy kevés mustárral, és megszórjuk egy csipetnyi reszelt parmezánnal. Mindegyikre egy-egy szelet sonkát fektetünk, szorosan feltekerjük, és hústűvel megtűzzük. A tekercseket ezután lisztbe forgatjuk.

A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük. A fokhagymát kés pengéjével kissé szétnyomjuk, a kapribogyót finomra aprítjuk.

Egy serpenyőben felhevítünk 1 ek. vajat, hozzáadjuk a rozmaring ágacskát, a fokhagymát valamint  a kapribogyót, és az így kapott fűszeres vajban a karajtekercseket körbepirítjuk. Ezután felöntjük kb. 100 ml vízzel, lefedjük, és az egészet kb. 15 perc alatt készre pároljuk.

A tekercsekből a hústűt eltávolítjuk. A szaftot, ha szükséges, beforraljuk.

A sütőtökös burgonyakrémet tányérokra szedjük, ráhelyezzük a karajtekercseket, megszórjuk a pirított tökmaggal, meglocsoljuk 1-2 teáskanálnyi szafttal , és  azonnal tálaljuk.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg másokkal is! Ha nem szeretnél lemaradni a következő bejegyzéseimről és további tartalmakra is kíváncsi vagy, kövesd a blogot a Facebookon is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!