Tavola in Piazza

Sütőtökös-parmezános palacsinta

Hétfői gyors – már ha maradt egy maréknyi sült tök hétvégéről. 😉

Sütőtökös-parmezános palacsinta

Hozzávalók kb. 16 darabhoz:

120 g sült sütőtök

125 g natúr joghurt

200 ml tej

1 ek. frissen reszelt parmezán

1 tk. sütőpor

150 g liszt

csipetnyi őrölt fehér bors

csipetnyi őrölt szerecsendió

csipetnyi őrölt szárított fokhagyma

a sütéshez extra szűz olívaolaj

150 ml tejföl

50 g rukola

parmezán forgács

sutotokos-parmezanos pancakea

A sült tököt a joghurttal, a tejjel, a sütőporral, a liszttel, a reszelt parmezánnal és a fűszerekkel botmixer segítségével simára dolgozzuk, és 15 percig állni hagyjuk. A masszából olajjal vékonyan kikent serpenyőben kb. 10 cm átmérőjű palacsintákat sütünk. Tejföllel, rukola levelekkel és parmezán forgáccsal rétegezve melegen tálaljuk.

sutotokos-parmezanos pancake

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!