Hétfői gyors – már ha maradt egy maréknyi sült tök hétvégéről. 😉
Sütőtökös-parmezános palacsinta
Hozzávalók kb. 16 darabhoz:
120 g sült sütőtök
125 g natúr joghurt
200 ml tej
1 ek. frissen reszelt parmezán
1 tk. sütőpor
150 g liszt
só
csipetnyi őrölt fehér bors
csipetnyi őrölt szerecsendió
csipetnyi őrölt szárított fokhagyma
a sütéshez extra szűz olívaolaj
150 ml tejföl
50 g rukola
parmezán forgács
A sült tököt a joghurttal, a tejjel, a sütőporral, a liszttel, a reszelt parmezánnal és a fűszerekkel botmixer segítségével simára dolgozzuk, és 15 percig állni hagyjuk. A masszából olajjal vékonyan kikent serpenyőben kb. 10 cm átmérőjű palacsintákat sütünk. Tejföllel, rukola levelekkel és parmezán forgáccsal rétegezve melegen tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: