Tavola in Piazza

Húsleves sajtos pirítóssal és sült hagymával

Mindig nagy dilemma nálunk, hogy mivel dobjuk fel a maradék húslevest. Szeretjük a parmezános-petrezselymes/kapros-citromos grízgaluskát, a vékony csíkokra szelt soksajtos frittatát, sőt, évente három-négy alkalommal amolyan össznépi családi kikapcsolódás címén (hármasban 🙂 ) tortellinit is szoktunk kifejezetten erre a célra gyártani. A pálmát azonban ez a pirítóssal, sajttal, sült hagymával és sok-sok friss petrezselyemzölddel felturbózott verzió viszi. Próbáljátok ki! Isteni!

Húsleves sajtos pirítóssal és sült hagymával

Hozzávalók 4 személyre:

2 fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

4 szelet magvas kenyér

100 g ementáli sajt

kb. 1 l húsleves

1 nagy csokor petrezselyemzöld

napraforgó olaj

frissen őrölt fekete borssulthagymas husleves fokhagymas-sajtos piritossal

A hagymákat megpucoljuk, félbe vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A kenyérszeleteket nagyobb darabokra vágjuk, a sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük. A fokhagymát kés pengéjével kissé szétnyomjuk, a petrezselyemzöldet finomra aprítjuk.

Egy serpenyőben kevés napraforgó olajat hevítünk, hozzáadjuk a vékonyra szelt hagymát, a fokhagymát, majd megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon aranybarnára pirítjuk.

A húslevest felforrósítjuk.

Közben a kenyérszeleteket egyszemélyes tűzálló tálkákba helyezzük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 200 °C-ra előmelegített sütőben, ha van, grill programon, megpirítjuk.

A forró levest a sajtos pirítósokra merjük, megszórjuk a sült hagymával valamint az aprított petrezselyemzölddel, és a levest azonnal tálaljuk.

p.s. Legutóbb apró kockára vágott sárgarépát és sütőtököt is főztem bele. Tartalmas egytálétel lett a végeredmény.

sulthagymas husleves fokhagymas-sajtos piritossalok

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!