Tavola in Piazza

Almás-szőlős leveles cukorkák

Hétvégi gyors…

Almás-szőlős leveles cukorkák

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:

1 csomag kész leveles tészta

2 db alma (Golden)

1 kis fürt szőlő (sárga muskotály)

½ citrom frissen facsrt leve

kakukkfű levélkék

2 ek. kristálycukor

½ rúd vanília magocskái

1 ek. porcukor

almas szolos leveles cukorkak

Az almákat meghámozzuk, a gyümölcshúst apró kockára vágjuk. A cukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk az almakockákat, a citromlevet, a vanília magokat és a lecsípkedett kakukkfű levélkéket, majd az egészet nagy lángon 5 percig főzzük, és kihűtjük.

A leveles tésztát kiterítjük, és 15 db négyzetre vágjuk. Minden lapocskára egy-egy teáskanálnyi vaníliás-kakukkfüves sült almát valamint 3-4 szem szőlőt rakunk, a lapokat feltekerjük, és cukorka alakúra formázzuk.

A csomagocskákat sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!