Közeledik a hétvége, ilyenkor mindig valami gyorsan elkészíthető desszerten töröm a fejemet. Ezek az eperrel töltött ricottafánkok most épp passzolni fognak a bográcsos csülkös bableveshez – utána meg persze egy hétig ismét salátát eszünk. 😉
Eperrel töltött ricottafánk
Hozzávalók kb. 15-20 db fánkhoz: 200 g liszt, 1 tk. sütőpor, csipetnyi só, 50 g porcukor (+ egy kevés tálalás előtt a szóráshoz), 50 g szobahőmérsékletű vaj, 125 g ricotta, 1 tojás, 2 ek. tej, 1 citrom reszelt héja, 1 tk. vanília esszencia, 4-5 szem eper, a sütéshez napraforgó olaj
A lisztet a sütőporral, a porcukorral, és a sóval összekeverjük, majd a keverékben elmorzsoljuk a puha vajat. Hozzáadjuk a ricottát, a tojást, a tejet, a vanília esszenciát valamint a citromhéjat, és az egészet könnyen formázható, puha masszává gyúrjuk.
Az eprek leveleit eltávolítjuk. A gyümölcsöket megmossuk, és mindegyiket négyfelé vágjuk.
A ricottás masszából diónyi darabokat csípünk, mindegyik közepére egy-egy negyed epret helyezünk, A tésztát gombóccá formázzuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.
A fánkokat porcukorral megszórva tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: