Tavola in Piazza

Mogyorókrémmel és mascarponével töltött mini babapiskóták

Vasárnap ünnepelni megyünk: óvónénik, nagycsoportos gyerekek, anyukák, apukák, felkerekedünk, és együtt eltöltünk egy remélhetőleg remek napot itt. Az ebédet a hely háziasszonya készíti készítenek (frico lesz és különféle zöldséges rántották, a gyerekeknek tészta), nekünk csak a desszertről kell gondoskodni. A harmadik hete tartó kánikulára való tekintettel, úgy gondoltam, hogy ez az annak idején anyák napjára készült gyors, sütés nélküli édesség éppen jó lesz vasárnapra. Egy részét, persze, kávé nélkül, hogy a gyerkőcök is tudjanak belőle enni. (Még gondolkozom, hogy kipróbáljam-e tejeskávé helyett kókusztejjel, mogyorókrém helyett lemon curddel, hogy egy kicsit nyáriasabb legyen az összhatás…)

Ha van bevált, sütés nélkül, sok főre, gyorsan elkészíthető, lehetőleg mutatós, a szemnek is jóleső édességetek (ezeknek a kitalálása számomra mindig óriási fejtörést okoz), nyugodtan belinkelhetitek ide a bejegyzés végére kommentben. Köszönöm, előre is!

p.s. Lehetőleg kézzel ehető desszertek receptjét várom.

Mogyorókrémmel és mascarponével töltött mini babapiskóták

Hozzávalók 10 darabhoz: 20 db mini babapiskóta, 1 ek. mogyorókrém, 1 ek. mascarpone, 50 ml tej, 50 ml presszókávé, 2 ek. kókuszreszelék

babapiskotas

Tíz babapiskótát vékonyan megkenünk mogyorókrémmel, tízet mascarponével.

A kávét a tejjel egy tányérba öntjük.

A mogyorókrémes piskótákat a mascarponésekre helyezzük, majd egy pillanatra a tejeskávéba mártjuk, végül pedig a kókuszreszelékbe forgatjuk.

babapiskotas2

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!