Tavola in Piazza

Édeskömény-hónapos retek-uborka saláta

A hőmérő 28 °C-ot mutat, elérkezett a hűsítő saláták ideje. Az alábbi darab minden hozzávalója hideg érzetet hagy a szánkban, az összhatás nagy melegben kifejezetten kellemes, frissítő. Próbáljátok ki ti is!

Édeskömény-hónapos retek-uborka saláta

Hozzávalók 2 személyre:

A salátához: 1 db nagy édeskömény gumó, 4 db hónapos retek, 1/2 kígyóuborka, 1 szelet fehér kenyér, 1 gerezd fokhagyma

A dresszinghez: só, frissen őrölt fekete bors, 1 ek. frissen facsart citromlé, 4 ek. extra szűz olívaolaj

edeskomeny salata1

Az édesköményt, a hónapos retket és az uborkát vékonyan felszeleteljük, és egy keverőtálba tesszük. (Ha az édesköményen vannak levelek, csipkedjünk le néhányat, és adjuk ezeket is a salátához!)

A kenyérszelet mindkét oldalát meglocsoljuk néhány csepp extra szűz olívaolajjal, grillserpenyőben megpirítjuk, majd bedörzsöljük fokhagymával, és kisebb kockákra vágjuk.

A dresszinghez a citromlében először elkeverjük a sót és a borsot, majd az olívaolajat is.

A pirított kenyérkockákat a zöldségekre szórjuk, meglocsoljuk a citromos vinaigrette-tel, az egészet lazán összeforgatjuk, és azonnal elfogyasztjuk.

A hűsítő hatás érdekében adhatunk a salátához vékonyra szelt zöldalmát, epret, avokádót, angol zellert, kecskesajtot, joghurtot, sült csirkemellet, menta-, bazsalikom, citromos kakukkfű leveleket, petrezselyemzöldet, koriandert, stb.

edeskomeny salata

Ha tetszett a bejegyzés, követheted a blog történéseit a Facebookon is!

Ha a halételeket is szereted, nézz be a Bárkámra! Biztos vagyok benne, hogy találsz kedvedre való halas saláta recepteket.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!