No, hát akkor belecsapok a sűrűjébe! Megjelentek az első zöldek (spenót, jégsaláta, rukola) kertben, itt az ideje a diétának: négy hét fehérliszt és cukor nélkül. Úgy tervezem, hogy hetente kétszer jövök majd, és itt a blogon is beszámolok arról, hogy mit ettem. Egy kicsit félek ettől a nagy publicitástól, ugyanakkor inspirál is a dolog – így talán nem adom fel félúton. 😉
A fotókon: alma-spenót-rukola smoothie, mentás alma-édeskömény-narancs smoothie – általában ezek alkotják a reggelimet/tízóraimat.
Itt pedig az ebédek/vacsorák: fehér spárga főtt tojással (recept itt), párolt mángold + marinált füstölt lazac, egészben sült tengeri pérhal, parmezános-petrezselymes édeskömény+fehér spárga pürével töltött rizslisztből készült palacsinták mozzarellával (ő majd kap egy saját bejegyzést is). A fentieken kívül volt még a héten egy kis maradék grillezett padlizsán és sok-sok zöldsaláta.
Remélem, hogy ezekkel a könnyű fogásokról szóló posztokkal másoknak is ötleteket adhatok arra, hogy hogyan lehet összeállítani úgy a fogyókúrás menüt, hogy az színes, ízletes legyen. (Ha tetszik, olyakor-olykor biztathattok egy kicsit, ha nem, akkor is…;-) )
A presto!
Gaba