Szombat este zöldségleves után egy gyors, lehetőleg húsmentes második fogást kellett összedobni. Beugrott, hogy a múltkori tésztaszósz alapanyagai a hűtőben ismét rendelkezésre állnak, így gyorsan újra legyártottam a mártást. Mozzarellával és fokhagymával bedörzsölt, ropogós, forró rozskenyérrel 5 perc alatt eltüntettük.
Mozzarella citromos spenótmártással
Hozzávalók 2 személyre: 150 g mozzarella, 1 nagy marék friss parajlevél, 1 tk. tejföl, frissen facsart citromlé, frissen őrölt fekete bors, frissen reszelt szerecsendió, só, 2 szelet rozskenyér, 1 gerezd fokhagyma
A mozzarellát 0,5 cm vastagon felszeleteljük, szűrőbe tesszük, hagyjuk lecsöpögni.
A megmosott spenótot saját levében néhány perc alatt megpároljuk, majd a tejföllel, kevés sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval és citromlével, botmixer segítségével pürésítjük.
A mozzarellát tányérokra rendezzük, megsózzuk. Ráöntjük a langyos spenótmártást, meglocsoljuk egy kevés extra szűz olívaolajjal, és borsot őrlünk a tetejére.
A kenyérszeletekre néhány csepp extra szűz olívaolajat csorgatunk. Grillserpenyőben mindkét oldalukat megpirítjuk, majd bedörzsöljük a fokhagymával, és a parajkrémes mozzarellával azonnal tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: