…és ha már a gyorsan elkészíthető fogásoknál tartunk, hozok egy az olasz asztalokon gyakran felbukkanó desszertet is. Igaz, ennek állnia kell a hűtőben 24 órán keresztül, de a valós munka vele tényleg nem több, mint 15 perc. Szeretni fogjátok!
Cappuccino tekercs
Hozzávalók: 33 db mini babapiskóta, 250 g mascarpone, 2 púpos ek. mogyorókrém, 50 ml presszókávé, 50 ml tej, 1 ek. mogyorólikőr, 3 ek. kókuszreszelék
A mogyorókrémet a mascarponével kikeverjük.
A tejet, a mogyorólikőrt és a kávét egy tálkába öntjük.
A babapiskótákat három sorban, szorosan egymás mellé, sütőpapírra fektetjük. Meglocsoljuk a likőrös tejeskávéval, megkenjük a mogyorókrémes mascarponével, és a hosszabb oldalról indulva feltekerjük.
A tekercset alufóliába csomagoljuk, és 24 órára hűtőbe tesszük.
Másnap a tekercset kókuszreszelékbe forgatjuk.
Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük.
Ha tetszett a bejegyzés, követheted a blog történéseit a Facebookon is!