Cappuccino tekercs

…és ha már a gyorsan elkészíthető fogásoknál tartunk, hozok egy az olasz asztalokon gyakran felbukkanó desszertet is. Igaz, ennek állnia kell a hűtőben 24 órán keresztül, de a valós munka vele tényleg nem több, mint 15 perc. Szeretni fogjátok!

Cappuccino tekercs

Hozzávalók: 33 db mini babapiskóta, 250 g mascarpone, 2 púpos ek. mogyorókrém, 50 ml presszókávé, 50 ml tej, 1 ek. mogyorólikőr, 3 ek. kókuszreszelék

A mogyorókrémet a mascarponével kikeverjük.

A tejet, a mogyorólikőrt és a kávét egy tálkába öntjük.

A babapiskótákat  három sorban, szorosan egymás mellé, sütőpapírra fektetjük. Meglocsoljuk a likőrös tejeskávéval, megkenjük a mogyorókrémes mascarponével, és a hosszabb oldalról indulva feltekerjük.

A tekercset alufóliába csomagoljuk, és 24 órára hűtőbe tesszük.

Másnap a tekercset kókuszreszelékbe forgatjuk.

Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük.

Ha tetszett a bejegyzés, követheted a blog történéseit a Facebookon is!

Tovább a blogra »