Egy újabb epres finomság (azt hiszem az utolsó, a szezon végén járunk), egy újabb pohárkrém (ez a műfaj még csak most indul), csupán tíz perc és kész a boldogság.
Pohárkrém kókuszos keksszel, rózsavizes joghurttal és fűszeres eperrel
Hozzávalók fejenként: 4 db eper, 1 tk. citromfű szörp, 1 tk. frissen facsart citromlé, 100 ml zsíros, natúr joghurt, 2 db kókuszos keksz, 1 tk. kókuszreszelék, 1 ek. rózsavíz, csipetnyi őrölt kardamom mag, 1 tk. méz
Az epret megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, és a citromfű szörppel, a citromlével, a kardamommal és a kókuszreszelékkel 2-3 percig főzzük.
A joghurtot kikeverjük a mézzel és a rózsavízzel.
A kekszet egy pohár aljára morzsoljuk, rákanalazzuk előbb a rózsavizes-mézes joghurtot, aztán a kókuszos epret, és akár azonnal tálaljuk. (A kókuszreszeléket felhasználás előtt meg is lehet pirítani – én most ezzel kísérleteztem – így erőteljesebb lesz az íze, de érdemes nagyon odafigyelni, mert pillanatok alatt megég, és kesernyés lesz.)
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: