Indítsuk a hetet egy nagyszerű salátával!
A medvehagyma pestót cserélhetjük petrezselyemre, esetleg bazsalikomra – az önmagában borzasztóan egyhangú és unalmas csirkemell jól bírja a zöldeket -, és ha nagyon sietünk, a konzerv bab is játszhat. (Annak ellenére, hogy az anyukámék kertjében termett hüvelyeseket preferáljuk, váratlan helyzetekre mindig akad a kamrában néhány bab, lencse, csicseriborsó konzerv, amiket általában saláta vagy köret formájában fogyasztunk.)
Bazsalikom pestós babsaláta avokádóval, rukolával és citromos csirkemellel
Hozzávalók 2 személyre: 1 doboz fehérbab konzerv, 1 avokádó, 300 g csirkemell, 1 lila hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 tk. medvehagyma/petrezselyem/bazsalikom pesto, fél citrom, vaj, extra szűz olívaolaj, rukola levelek, só, frissen őrölt feketebors
A babkonzervet lecsepegtetjük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, az avokádót meghámozzuk, és a csirkemellel együtt 2×2 centis kockákra vágjuk. A fokhagymát és a lila hagymát vékonyan felszeleteljük.
Egy serpenyőben kevés vajat és olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagymát, a csirkemell kockákat, és közepes lángon minden oldalukat megpirítjuk. Hozzáadjuk a babot, és megvárjuk amíg ez is átmelegszik. A serpenyőt lehúzzuk a tűzről, a csirkés babot sóval, borssal, fél citrom frissen facsart levével és a pestóval fűszerezzük, majd az egészet egy keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk az avokádó kockákat, a hagyma szeleteket, óvatosan az egészet átforgatjuk, és azonnal tálaljuk.