Tavola in Piazza

Káposztás-füstölt sonkás spagetti

 Káposztás-füstölt sonkás spagetti

Hozzávalók 4 személyre: 320 g spagetti, 400 g újkáposzta, 120 g főtt, füstölt sonka, 60 g vaj, 1 tk. koriander mag, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt szerecsendió, frissen őrölt feketebors, 2 kakukkfű ágacska, 100 ml tejszín, parmezán sajt

kaposztas spagetti

A koriander magot, a megtisztított fokhagyma gerezdekkel együtt mozsárban megtörjük, és 40 g vajjal kikeverjük. A sonkát apróra vágjuk.

A káposzta torzsáját kivágjuk, leveleit vékonyra metéljük, ujjnyi sós vízben roppanósra pároljuk, majd leszűrjük.

Egy serpenyőben felhevítjük a fokhagymás.korianderes vajat, majd hozzáadjuk a sonkát, a káposztát, a kakukkfű ágacskákat és a tejszínt. Megborsozzuk, kevés szerecsendiót reszelünk rá, és ha szükséges meg is sózzuk, az egészet átkeverjük, majd nem több, mint 1 perc alatt készre főzzük.

A sajtból nem túl vékony lapokat gyalulunk (fejenként hármat-négyet).

A spagettit lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az “al dente” (“harapható”, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük. A tésztát összeforgatjuk a sonkás káposztával, tányérokba szedjük, mindegyik tetejére három-négy parmezán lapocskát helyezünk, alaposan megborsozzuk, és azonnal tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!