Egy Vittorio Veneto-i étteremben ettem először ezt a salátát. Azóta milliószor készítettem már itthon is, hétköznapokon, ünnepekkor, családi, baráti összejöveteleken, és kivétel nélkül minden vendég megfogadta, hogy náluk is gyakran kerül majd az asztalra.
Nem lehet mást mondani róla: egyszerűen zseniális!
Szalonnás spenótsaláta
Hozzávalók 4 főre: 4 maréknyi zsenge parajlevél, 160 g érlelt húsos szalonna, 4 tk. frissen reszelt parmezán
A parajleveleket megmossuk, megszárítjuk.
A szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük (ha nagyon kevés a zsírja, adhatunk hozzá kevés extraszűz olívaolajat).
A parajleveleket összeforgatjuk a szalonnakockákkal, a frissen reszelt parmezánnal és 1-2 ek. szalonnazsírral. Azonnal tálaljuk – előételként.
p.s.
– néha a szalonnával együtt megsütök 1 gerezd fokhagymát (félbe vágva)
– a paraj helyett zsenge jégsalátát vagy radicchiot is szoktam használni (ld. fotó)
– Rosetta nagynéni frissen sózott vagy érlelt szalonnával, télen radicchiolevelekkel, tavasszal friss fejes salátával, sajt nélkül vörösborecettel készíti
– füstölt szalonnával nem jó! ti. kiüti a sajt ízét
– füstölt szalonnával nem jó! ti. kiüti a sajt ízét
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: