Tavola in Piazza

Sütőtökös fánkocskák

Éreztem ám, hogy a nagy fánkproject végére megtalálom az igazit!
Ez az a már-már klasszikusnak nevezhető recept, amit egyébként nem is a farsangi időszakban, hanem Halloween napján készítenek az újvilági szeleket az országba engedő olaszok.
Mivel a hozzávalókban semmi szezon- és hagyományidegen elem nincs, a farsangi aktualitásnak sincs akadálya.
Evviva!
Sütőtökös fánkocskák

Hozzávalók: 500 g sütőtök (tisztítva mérve, cikkekre vágva), 3 tojás, 120 g nádcukor, 8 g sütőpor, 250 g liszt, 2 kezeletlen narancs lereszelt héja, 1 narancs frissen facsart leve, fél vaníliarúd kikapart belseje, porcukor a szóráshoz, napraforgó olaj a sütéshez

A sütőtök szeleteket sütőpapírrral kibélelt tepsire helyezzük, és 190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tök megpuhul. Ezután félretesszük, és amikor kihűl, késes robotgéppel vagy botmixerrel az egészet pürésítjük..
Elektromos habverő segítségével a tojásokból és a cukorból világos habot verünk. Hozzáadjuk a vanília kikapart magocskáit, a narancslevet, a narancsok lereszelt héját, és a tökpürét, és néhány percig tovább verjük. Végül apránként belekanalazzuk a sütőporral átszitált lisztet is, és a masszát 10-15 percig állni hagyjuk.
Két kanál segítségével forró napraforgó olajba diónyi nagyságú gombócokat pottyantunk, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
A fánkokra még melegen porcukrot szitálunk, és ha közben nem kapkodta el a család, narancslekvárral tálaljuk.

Forrás: apró változtatásokkal millió helyen a világhálón.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Anonymous says:

    Dominika, igazán nincs mit! Örülök, hogy jól sikerült! :-)Gaba

  2. Gabah says:

    Robi, ez nagyszerű ötlet! Már csak a zöld szín hiányzik… Mit szólnál egy a nagymama receptje alapján készült krumplis fánkhoz egy kis rukolával vagy kelkáposztával színesítve? ;-)A massza egyébként állhat 1-2 órát, a továbbiakért azonban nem kezeskedem, nem tudom, hogy viselkedik a sütőpor – khm, én sem vagyok egy nagy fánksütő, nem tudom, most mi szállt meg 😉 Ha tudok, persze, szívesen segítek!

  3. Robert Nagy says:

    Gondolom az sem gond, ha a massza sütés előtt mondjuk 3-4 órát áll? Hűtőben persze. Nem szoktam fánkféléket sütni 😉 Esetleg készítek mellé Noémi csicsókás fánkjából is, az forrón, frissen kisütve nagyon finom volt. Meg egy céklásat. Aztán mindenki kedve szerint válogathat a kedvenc zöldségéből 😉

  4. Gabah says:

    Ó, ennek igazán örülök! :-)Igen, persze, finom hidegen is, de azért ne előző nap készítsd el! Pár órát, fél napot azonban biztos, hogy kibír. Én délelőtt készítettem és bár a felét még melegen elkapkodtuk, délután is nagyon finom volt. Remélem, ízleni fog!

  5. Robert Nagy says:

    Nagyon tetszik! Kollégáimnál lassan én leszek megint a soros sütivel – s sütőtököm is van még, szóval lehet ez lesz jövő héten 😉 Hidegen is finom?

  6. Gabah says:

    Reni, azóta is mindig eszembe jutsz, amikor sütőtökkel van dolgom!Noe, örülök, hogy tetszik! Tényleg jó lett, egyetlen baja volt: nagyon hamar elfogyott 🙂

  7. Reni says:

    a sütőtököt azóta is szeretem, úgyhogy ez biztos nagyon tetszene. sőt!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!