Tavola in Piazza

Farfalle fetával, brokkolival és fokhagymás sült szalámival

Ezen a tésztán nincs mit ragozni. Téli, laktató, tele vitaminnal és sok-sok energiával. Én csak féladagot készítettem, így fért bele a menübe a sörben főtt csülök főfogásként.

Farfalle fetával, brokkolival és fokhagymás sült szalámival


Hozzávalók320 g farfalle, 200 g brokkoli, 1 salottahagyma, 80 g feta, 80 g friss szalámi, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek. mascarpone, extraszűz olívaolaj, só, frissen őrölt feketebors


A szalámit csíkokra vágjuk, felforrósított serpenyőbe tesszük, és zsiradék hozzáadása nélkül a kissé szétnyomott fokhagymagerezddel együtt megpiríjuk.

A brokkolit lobogó, sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és rózsáira szedjük.

A brokkoli főzőlevében a tésztát kifőzzük, amikor eléri az „al dente” („harapható”, nem teljesen puhára főtt állagot) leszűrjük.

Közben egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, üvegesre pirítjuk benne a vékonyra szeletelt salottahagymát, hozzáadjuk a brokkolit, a felkockázott feta sajtot, a mascarponét, kevés sót és borsot. Az egészet gyors mozdulatokkal összekeverjük, beleforgajuk a közben kifőtt tésztát is, tányérokra szedjük, rászórjuk a fokhagymás pirított szalámit és azonnal tálaljuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Vica says:

    Nekem is jöhet,szalámi nélkül.Mostanában nem nagyon kultiválom a hust.Egyszer már volt ilyen időszakom akkor fél évig nem ettem.

  2. Kati says:

    Sok finomságot sütsz-főzöl,szeretem nézegetni a blogodat!

  3. Kati says:

    Hát nekem most akár reggelire is jöhetne egy kis adag:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!