Megvan már a karácsonyi menü? – ajánló 2011.

Gondoltam, leteszem a lantot karácsonyig. Az utóbbi időben napi 8-10 órát ültem a számítógép előtt (másfél hétig nem is főztem, anyukám megtette helyettem, pusz!), és remélem, A Gyerek és Ember is “megismernek” még.
Örülök, mert túlvagyok egy nagy project első harmadán, és mostmár vígan karácsonyozhatok.
A menü nagy nehezen összeállt, de most, hogy Magyarországon karácsonyozunk, nem vagyok benne 100%-ig biztos, hogy jól választottam. (Khm, mondta is a család, amikor meghallotta a menüsort, hogy azért tegyünk be a sütőbe egy kis oldalast a biztonság kedvéért ;-)))
Nálatok összeállt már a menü? Gondoltam, hozok néhány tippet előételre és főételre – általában ez szokott fejtörést okozni, a halászlé majdnem mindig fix pont), holnap jövök még, boldogkarácsonyt kívánok, aztán keddig elteszem magam.




Előételek


Marinált szardella
Nagy fésűkagyló petrezselymes cukkinimártással
Scampi koktél rózsaszín grapefruittal
Kapribogyós tonhalkrém
Marinált, sült szardínia


Fehérbab püré tárkonyecetes bébi mángolddal
Köménymagos karfiolkrém balzsamecetes radicchiokockákkal
Sült polentagombócok aszalt paradicsommal és gaetai olajbogyóval
Majonézes brokkolisaláta sajtkosárkában
Zöldfűszeres-ricottás kupola paradicsompöttyökkel


Főételek


Sonkába tekert zsályás lazac
Langusztin gratin
Töltött pisztráng
Szent Péter hal batyuban
Mandulás-kapros aranydurbincs
Taggiai olajbogyóval és aszalt paradicsommal töltött sült ördöghal sonkaköntösben
Sáfrányos rizottó póréhagymával és Szent Jakab kagylóval
Vörös márna sonkában
Sókéregben sült narancsos-gyömbéres rózsaszín durbincs
Nyelvhal molnárné módra



Fontinával, dióval és pármai sonkával töltött sertéskaraj
Gyümölcsökkel párolt gyöngytyúk
Sajtos-rukolás karajtekercs
Bagettben sült sertésszűz
Borókás borjúlábszár petrezselymes knédlivel
Balzsamecetes-mascarponés karaj veegyes salátával
Zsályás-sütőtökös borjúlábszár
Parmezános-paradicsomos pacal grillezett polentával
Tejszínes borjúmájjal töltött kakukkfüves-almás palacsinta
Baroloban párolt marhalapocka krumplipürével
Sikerült választani?
Tovább a blogra »