Tavola in Piazza

Nagy fésűkagyló petrezselymes cukkinimártással

Ahogy ígértem, a héten halakkal és a tenger gyümölcsivel készülő egyszerű ételeket hozok. (Persze, azért beszúrok majd egy-két kekszes posztot is, nehogy elpártoljanak azok, akik idegenkednek a halevéstől. 😉
Nagy fésűkagyló petrezselymes cukkinimártással
Hozzávalók: 4 nagy fésűkagyló, 150 g cukkini, 200 g tejszín, 1 salottahagyma, 1 kisebb gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor, vaj, kevés petrezselyemzöld, só, frissen őrölt feketebors
Egy serpenyőben felhevítünk két teáskanálnyi vajat, majd megpirítjuk benne az apróra vágott salottahagymát és az áttört fokhagymát. Hozzáadjuk a nagylyukú reszelőn lereszelt cukkinit, sót, feketeborsot, 4-5 percig pároljuk, és felöntjük a fehérborral. Amikor a bor nagy része elpárolog, hozáadjuk a tejszínt, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet is. További 1-2 percnyi főzés után az egészet merülőmixerrel pürésítjük.
Egy másik serpenyőben egy evőkanálnyi vajat hevítünk, és néhány perc alatt, közepesen erős lángon a nagy fésűkagyló medálok mindkét oldalát megpirítjuk benne. (A főzési idő a kagylók nagyságától függ, de vigyázzunk, mert ha túl sokáig sütjük, megkeményedik, elveszti zamatát, szaftosságát.)
A mártást a kiöblített héjakba töltjük, mindegyikre egy-egy sült kagylómedált helyezünk, és azonnal tálaljuk.

Giovanni de Biasio Conchiglie című szakácskönyvéből

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!