Tavola in Piazza

Gorgonzolás-póréhagymás crumble

Kezdem egy gyors hús nélkülivel. A póréhagyma nagy kedvencem lett mióta ideköltöztem, a gorgonzola pedig….Gorgonzola nélkül lehet élni, de nem érdemes. 😉
Gorgonzolás-póréhagymás crumble
Hozzávalók: 400 g póréhagyma, 55 g vaj, 60 g liszt, 120 g gorgonzola, só, frissen őrült feketebors, frissen reszelt szerecsendió, csipetnyi cukor


A tésztához a lisztet 40 g vajjal egy csipetnyi cukorral és egy kevés sóval elmorzsoljuk, felhasználásig hűtőbe tesszük.
A póréhagymát megtisztítjuk, kb. 8-10 cm-es darabokra vágjuk, a darabokat negyedeljük, majd lobogó, sós vízben megfőzzük.
Egy tűzálló tálat kikenünk a maradék vajjal, beleegyengetjük a főtt póréhagymát, megszórjuk egy kevés frissen reszelt szerecsendióval, rámorzsoljuk a gorgonzolát, ráreszeljük (nagylyukú reszelővel) a vajas tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 percig sütjük (az utolsó néhány percben használhatjuk a grill vagy a gratin funkciót). Melegen tálaljuk.
Forrás: La Cucina del Corriere della Sera

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabah says:

    Ciao ragazze! Mi fa piecere di vedervi qui! Buona lettura, e “sgarfate” pure fra i blog, sono tutti molto simpatici!

  2. Ciao Gabah!Grazie per esserti aggiunta ai nostri lettori fissi! L’abbiamo fatto prontamente anche noi!Che bell’idea quella di fare un elenchino dei blog del friuli! Andremo subito a sbirciare un pò qua e un pò là!A prestoAlessia & Tiziana

  3. Gabah says:

    Vigyétek csak, lányok, aztán ha nincs jobb ötlet, akkor elő vele! :-)Grazie, Elena! Eh, si, è veramente così questo piatto come se fosse preparata da una nonna italiana (che cmq non ce l’ho :-)))

  4. Elena says:

    Bellissimo! Ha un’aria così rustica e familiare, che mette proprio l’acquolina in bocca!

  5. alchri says:

    Isteni lehet! Ráadásul a póré nagyon egészséges!Mentettem;)

  6. Kata says:

    Öh, ezt is el kell tennem a “feltétlenül” mappámba.- szerintem nagyon fogjuk szeretni:))

  7. Gabah says:

    :-))) Pontosan! Én is odavagyok az ehhez hasonló, egyszerű receptekért, nagyon könnyen beépíthetők a mindennapjainkba. Ez a mostani különösen kedves volt számomra, mert a póréhagyma a szüleim kertjéből érkezett. 🙂

  8. Seafalcon says:

    Asszem, az ilyenre szokták mondani, hoyg egyszerű, de nagyszerű. mennék is csinálni, ha lenne pórém, de majd veszek, és akkor!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!