Tavola in Piazza

Sült vörös szalaghal

Nem a recept miatt, csak mert szépek.

Sült vörös szalaghal
( lat. Cepola macrophtalma, ol. cepola, eng. red bandfish) 

Hozzávalók: 4 vörös szalaghal, liszt, napraforgó olaj, só, frissen őrölt feketebors, citromlé
A halak fejét, és belsőségeit egy mozdulattal eltávolítjuk, hasukat folyó víz alatt alaposan átmossuk.
A halakat 5-6 cm-es darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, bő, forró olajban kisütjük, sóval, borssal megszórva, citromlével meglocsolva azonnal tálaljuk.

Igaz?

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabah says:

    Kellemes egyáltalán nem tolakodó halíze van.Általában halleves alapba teszik, talán ez a legmegfelelőbb felhasználási módja, a fent leírt sült változattól nem voltam különösebben elragadtatva uyganis azt hittem, hogy a gerince is átsül, és amolyan ropogtatnivaló lesz az egész, de nem, az apró, kemény, nagyon szúrós gerincdarabákat nem győztük gyűjtögetni…. Egyébként szálkamentes.robi, nem nem feltekerve árulják, én pakolgattam őket ebbe a dobozkába x-) és tényleg, gyakorlatilag egy mozdulattal tisztíthatók.Örülök, hogy tetszett mindannyiótoknak!Libera, cara, non esagerare! 😉 Cmq grazie di cuore!

  2. Sei la regina delle ricette di pesce…un bacio a te ed uno ad Anna:-)

  3. Tűzpadka says:

    Nagyon különlegeset mutattál be nekünk ismét. Gratulálok! Nagyszerű!

  4. Reni says:

    váó! ilyet még sosem láttam! milyen az ízük?

  5. Beatbull says:

    Nagyon izgalmasan néznek ki 😉 Még sose találkoztam velük. Tényleg így feltekerve is árulják? Úgy látom egyszerű a filézésük is – “egy mozdulattal” 😉

  6. Vica says:

    De szépek!Egy kicsit az angolnára emlékeztetnek,biztos finom a husija.

  7. chriesi says:

    Hűűű milyen kis furik! Sose láttam, sőt nem is hallottam még róluk. Fincsi?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!