Nem a recept miatt, csak mert szépek.
Sült vörös szalaghal
( lat. Cepola macrophtalma, ol. cepola, eng. red bandfish)
Hozzávalók: 4 vörös szalaghal, liszt, napraforgó olaj, só, frissen őrölt feketebors, citromlé
A halak fejét, és belsőségeit egy mozdulattal eltávolítjuk, hasukat folyó víz alatt alaposan átmossuk.
A halakat 5-6 cm-es darabokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, bő, forró olajban kisütjük, sóval, borssal megszórva, citromlével meglocsolva azonnal tálaljuk.
Igaz?
Kellemes egyáltalán nem tolakodó halíze van.Általában halleves alapba teszik, talán ez a legmegfelelőbb felhasználási módja, a fent leírt sült változattól nem voltam különösebben elragadtatva uyganis azt hittem, hogy a gerince is átsül, és amolyan ropogtatnivaló lesz az egész, de nem, az apró, kemény, nagyon szúrós gerincdarabákat nem győztük gyűjtögetni…. Egyébként szálkamentes.robi, nem nem feltekerve árulják, én pakolgattam őket ebbe a dobozkába x-) és tényleg, gyakorlatilag egy mozdulattal tisztíthatók.Örülök, hogy tetszett mindannyiótoknak!Libera, cara, non esagerare! 😉 Cmq grazie di cuore!
Sei la regina delle ricette di pesce…un bacio a te ed uno ad Anna:-)
Nagyon különlegeset mutattál be nekünk ismét. Gratulálok! Nagyszerű!
váó! ilyet még sosem láttam! milyen az ízük?
Nagyon izgalmasan néznek ki 😉 Még sose találkoztam velük. Tényleg így feltekerve is árulják? Úgy látom egyszerű a filézésük is – “egy mozdulattal” 😉
De szépek!Egy kicsit az angolnára emlékeztetnek,biztos finom a husija.
Hűűű milyen kis furik! Sose láttam, sőt nem is hallottam még róluk. Fincsi?