Na, így hétvégére csak belejöttem ezekbe a húsmentes receptekbe. 😉
VKF!-re ezzel is!
…és akkor jöhet a desszert…
VKF!-re ezzel is!
…és akkor jöhet a desszert…
Farfalle gorgonzolás sütőtökszósszal
Hozzávalók: 320 g farfalle tészta, 300 g sütőtök (tisztítva mérve), 120 g gorgonzola dolce, 0,8 dl tejszín, 1 zsályalevél, só, bors
A sütőtököt apró kockára vágjuk, és annyi vízben amennyi épp ellepi a zsályalevéllel együtt nagyon puhára, főzzük. Hozzáadjuk a gorgonzolát, a tejszínt, bőven borsozzuk, ha szükséges sózzuk, és besűrítjük.
Közben a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az “al dente” (harapható, nem teljesen puha) állagot, leszűrjük, összekeverjük a sajtos-tökös szósszal, és azonnal tálaljuk.
Nagyon örülök, hogy ízlett! Köszönöm, Évi! Puszi. Gabó
Ezt foztuk meg vegul es annyira isteni volt, hogy mind a tiz ujjunkat megnyaltuk.
Megyek, nézem.
Megint (én is) feltettem egy találós kérdést.http://horgaszosef.blogspot.com/2011/10/talalos-kerdes.html:-)))