Tavola in Piazza

Tökös hét Nr. 5 - Farfalle gorgonzolás sütőtökszósszal

Na, így hétvégére csak belejöttem ezekbe a húsmentes receptekbe. 😉
VKF!-re ezzel is!
…és akkor jöhet a desszert…
Farfalle gorgonzolás sütőtökszósszal
Hozzávalók: 320 g farfalle tészta, 300 g sütőtök (tisztítva mérve), 120 g gorgonzola dolce, 0,8 dl tejszín, 1 zsályalevél, só, bors

A sütőtököt apró kockára vágjuk, és annyi vízben amennyi épp ellepi a zsályalevéllel együtt nagyon puhára, főzzük. Hozzáadjuk a gorgonzolát, a tejszínt, bőven borsozzuk, ha szükséges sózzuk, és besűrítjük.

Közben a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az “al dente” (harapható, nem teljesen puha) állagot, leszűrjük, összekeverjük a sajtos-tökös szósszal, és azonnal tálaljuk.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nagyon örülök, hogy ízlett! Köszönöm, Évi! Puszi. Gabó

  2. Eva Lipcsei-Fekete says:

    Ezt foztuk meg vegul es annyira isteni volt, hogy mind a tiz ujjunkat megnyaltuk.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!