Tavola in Piazza

Tökös hét Nr 3 - Zsályás-sütőtökös borjúlábszár

Ok, rendben, ennek gyakorlatilag semmi köze nincs a mostani VKF!-hez. Megmaradt egy jó adag sütőtök, és amúgy is köretet kellett volna kitalálni ehhez a zsályás borjúlábszárhoz. Ennyire egyszerű az élet. 😉

Zsályás-sütőtökös párolt borjúlábszár

Hozzávalók: 400 g borjúlábszár, 400 g sütőtök (tisztítva mérve), 120 g póréhagyma, 4 friss zsályalevél, 4 szem borókabogyó, extraszűz olívaolaj, 1 dl száraz fehérbor, só, bors (bátrabbak morzsolt amerettivel, balzsamkrémmel turbózhatják 😉
A borjúlábszárat és a sütőtököt 4×4 cm-es kockára vágjuk.
Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olívaolajat, hozzáadjuk a zsályaleveleket, a borókabogyót, az apró kockára vágott póréhagymát, és nagyon alacsony lángon üvegesre pároljuk.
Egy alacsony falú lábasban is olívaolajat hevítünk, megpirítjuk benne a húskockák minden oldalát, felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a fűszeres párolt hagymát, egy kevés sót és borsot, és fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús szinte teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott tököt, és addig főzzük, amíg a tökkockák sarkai gömbölyödni kezdenek.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!