Fogj egy pisztrángot…

…mondjuk egy 30-35 dekásat. Tisztítsd meg, sózd, borsozd, kívül-belül, tömködj a hasába néhány bazsalikomlevelet. Tedd a halat sütőzacskóba, dobj mellé két teáskanálnyi vajat, egy kockára vágott fehér húsú nektarint, és néhány friss bazsalikomlevelet. Önts rá egy dl száraz fehérbort, zárd be légmentesen a zacskót, tedd tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 20-25 percig.
A sült pisztrángot filézd ki, tedd a filéket egy tányérra, és locsold meg az egészet a zacskóban maradt illatos lével (ha erőteljesebb ízekre vágysz, botmixerrel pépesítsd a levet a puha nektarinkockákkal és adj hozzá egy mozsárban szétzúzott friss bazsalikomlevelet).




További pisztrángos ötletek:


– sk. füstölt pisztráng tejszínes tormahabbal Ulrichtól
– párolt pisztráng sültcukkini-krémmel
– rizssaláta füstölt pisztránggal és zöldborsóval
– tésztasaláta pisztrángos-robiolás sültpaprika krémmel (ehhez az alaphoz jön még némi párolt pisztránghús)
– zöldségekkel (cukkini, padlizsán, paradicsom, krumpli) töltött, sült pisztráng
– tonhallal, sárgarépával és gombával töltött pisztráng (régesrégi jól bevált recept, ha lesz egy kis időm, posztolom)
Tovább a blogra »