Tavola in Piazza

Fogj egy pisztrángot...

…mondjuk egy 30-35 dekásat. Tisztítsd meg, sózd, borsozd, kívül-belül, tömködj a hasába néhány bazsalikomlevelet. Tedd a halat sütőzacskóba, dobj mellé két teáskanálnyi vajat, egy kockára vágott fehér húsú nektarint, és néhány friss bazsalikomlevelet. Önts rá egy dl száraz fehérbort, zárd be légmentesen a zacskót, tedd tepsibe, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 20-25 percig.
A sült pisztrángot filézd ki, tedd a filéket egy tányérra, és locsold meg az egészet a zacskóban maradt illatos lével (ha erőteljesebb ízekre vágysz, botmixerrel pépesítsd a levet a puha nektarinkockákkal és adj hozzá egy mozsárban szétzúzott friss bazsalikomlevelet).


További pisztrángos ötletek:

– rizssaláta füstölt pisztránggal és zöldborsóval
– tésztasaláta pisztrángos-robiolás sültpaprika krémmel (ehhez az alaphoz jön még némi párolt pisztránghús)
– zöldségekkel (cukkini, padlizsán, paradicsom, krumpli) töltött, sült pisztráng
– tonhallal, sárgarépával és gombával töltött pisztráng (régesrégi jól bevált recept, ha lesz egy kis időm, posztolom)

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabah says:

    Teljesen igazad van, Pupa, nem mindegy hol élt és hogyan élt a tányérunkra kerülő hal; más íze van az egész életében szabadon úszkálónak, és más annak, a tenyésztettnek, bár azért azt nem mondanám, hogy ha “nagyipari” a pisztráng, nem lehet belőle ízletes ételt készíteni. Mi itt szerencsés helyzetben vagyunk, 10 km-es körzetben 5-6 olyan folyó ill. patak is van, ahol hemzsegnek a pisztrángok, de kell, hogy legyen az embernek horgász ismerőse, máskülönben csak “nagyipari” példányhoz jut hozzá – ami szintén nem probléma, ugyanis az egyik legjelentősebb északolaszországi pisztrángtenyészet és pisztrángfeldolgozó üzem a szomszéd faluban van. Ők évi 15.000 mázsa pisztrángot dolgoznak fel, félkész, fagyasztott és füstölt termékeik is vannak, én gyakran járok hozzájuk. P.s. Nagyon jó a belinkelt videó! Csodás a környék is!

  2. Pupa says:

    nagyon nem mindegy honnan való a pisztráng… ha nagyipari tehetsz hozzá bármit :-(egy kis pisztrángos ízelítővel ajánlom magam :-)http://horgaszosef.blogspot.com/2011/10/szava-bohinjka-oktober.html

  3. Gabah says:

    Vicuska, vidd csak, meglátod, jó lesz!Hobbiszakács, nem pukkad! ;-)Eddig szinte mindig fokhagyma-citrom-zöldfűszercsokor hármassal készítettem a pisztrángot, de Ember ráunt, így kénytelen voltam új megoldásokat keresni.Halakhoz hagymát nagyon ritkán használok, de legközelebb kipróbálom!

  4. “zárd be légmentesen a zacskót”… Nagyot szól, amikor kipukkad?:-)A nektarin jó ötlet! (Ha rajtam múlna, akkor a hagyma-fokhagyma-citrom hármast is bekombinálnám.)

  5. Vica says:

    Na ezt mindenképp bevállalom.Már érzem is az ízeket,csiklandozza a szájpadlásom.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!