menza Piazza 28. hét

kéthete…zöldbab, parardicsom, uborka, zöldbab, paradicsom, uborka…

Hétfő

zöldbableves

ecetes-paradicsomos főtt tojás

uborkasaláta

kenyér

Kedd

fokhagymás-paradicsomos fusilli mozzarellával

zöldséges tőkehal fasírt

ppárolt zöldbab

sárgarépa-uborka saláta

Szerda

zöldségleves

marhapörkölt

grillezett polenta

paradicsomsaláta

Csütörtök

zöldségleves maradék

piadina stracchinoval, hagymás sült paprikával és csirkesonkával töltve

répatorta kandírozott naranccsal és zabpehellyel

Péntek

Ember-tészta 2 főre

Hozzávalók: 1/2 pohár fehérbor, 1/2 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 nagy paradicsom, 2 evőkanálnyi dió, 8 bazsalikomlevél, 1/2 ek. vaj, 2 ek. stracchino vagy más friss, lágy sajt, , olívaolaj, só, bors

A diót és a bazslikomleveleket mozsárban pépesre zúzzuk.

Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a felaprított hagymát és a fokhagymát, és közepes lángon 1-2 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a fehérbort, a vajat, sót, borsot, a bazsalikomos diópépet és a sajtot, és 5 perc alatt az egészet krémesre, készre főzzük.

Közben a tésztát lobogó, sós vízbe dobjuk, amikor eléri az “al dente” (nem kifejezetten puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a szósszal, és azonnal tálaljuk.

P.s. visszatapsoltuk, úgyhogy tegnap is ez volt az ebédünk, dupla adag paradicsommal, a stracchino helyett pedig gorgonzolával. Próbáljátok ki! Nagyon finom!

rozmaringos grillezett tarja

petrezselymes krumpli

Szombat

tagliatelle grillezett cukkinivel és párolt garnélafarokkal

sajtok

kenyér

lecsó

Vasárnap

spaghetti alla carbonara

paradicsom-uborka saláta

lecsó maradék

Tovább a blogra »