kéthete…zöldbab, parardicsom, uborka, zöldbab, paradicsom, uborka…
Hétfő
zöldbableves
ecetes-paradicsomos főtt tojás
uborkasaláta
kenyér
Kedd
fokhagymás-paradicsomos fusilli mozzarellával
zöldséges tőkehal fasírt
ppárolt zöldbab
sárgarépa-uborka saláta
Szerda
zöldségleves
marhapörkölt
grillezett polenta
paradicsomsaláta
Csütörtök
zöldségleves maradék
piadina stracchinoval, hagymás sült paprikával és csirkesonkával töltve
répatorta kandírozott naranccsal és zabpehellyel
Péntek
Hozzávalók: 1/2 pohár fehérbor, 1/2 hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 nagy paradicsom, 2 evőkanálnyi dió, 8 bazsalikomlevél, 1/2 ek. vaj, 2 ek. stracchino vagy más friss, lágy sajt, , olívaolaj, só, bors
A diót és a bazslikomleveleket mozsárban pépesre zúzzuk.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a felaprított hagymát és a fokhagymát, és közepes lángon 1-2 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a fehérbort, a vajat, sót, borsot, a bazsalikomos diópépet és a sajtot, és 5 perc alatt az egészet krémesre, készre főzzük.
Közben a tésztát lobogó, sós vízbe dobjuk, amikor eléri az “al dente” (nem kifejezetten puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a szósszal, és azonnal tálaljuk.
P.s. visszatapsoltuk, úgyhogy tegnap is ez volt az ebédünk, dupla adag paradicsommal, a stracchino helyett pedig gorgonzolával. Próbáljátok ki! Nagyon finom!
rozmaringos grillezett tarja
petrezselymes krumpli
Szombat
tagliatelle grillezett cukkinivel és párolt garnélafarokkal
sajtok
kenyér
lecsó
Vasárnap
spaghetti alla carbonara
paradicsom-uborka saláta
lecsó maradék
;-)))) esattamente!
Hai ragione, deve avere un sapore “speciale” 😉
Oltre quelli, sai che cosa rende veramente appetitosa questa pasta? Che è stata preparata da mio Marito. :-)))))
Noci e stracchino rendono questa pasta molto appetitosa per i miei gusti, ciao:)