Mert végre keksz is lett! Egyelőre csak ez a hedonista verzió, aztán majd előveszem az egészségesebb recepteket is – bár ha jobban belegondolok, A Gyerek édességet maximum joghurt vagy gyümölcs formájában lát itthon, úgyhogy ennyi talán neki is jár. Reggeli tejhez/tejeskávéhoz, ebéd utáni kávéhoz, délutáni bazsalikomszirupos eperléhez… Épp olyan gyorsan elkészíthető, mint a legtöbb étel az utóbbi időben.
És most ünnepélyesen beírom az egyest az üzenőmbe, ti. szemét anyuka vagyok, hogy bolti kekszet veszek a gyerekemnek, és nem vagyok hajlandó hetente legalább egyszer 1/2-1 órát szánni keksz/süti és hasonlók készítésére.
Remélem, motiválni fog a dolog…
Mézes-csokis keksz
Hozzávalók: 210 g liszt, 20 g kakaópor, 1/2 tk. sütőpor, 1 tk. fahéj, 100 g vaj, 100 g cukor, 50 g méz, 1 tojás, összesen 100 g csokoládé (ami most nekem 50 g fehércsokoládé, 50 g csokipötty (ami most nekem 50 g fehércsokoládéból és 50 g csokipöttyből jött össze, hmmm… még dugicsokoládé sincs itthon…)
A csokoládét apróra vágtam. A lisztet, a kakaót, a sütőport egy tálba szitáltam. A cukrot és a mézet a szobahőmérsékletű vajjal robotgép segítségével simára kevertem. Beleütöttem a tojást, és hagytam, hogy az egészet a gép simává dolgozza. Ekkor hozzáadtam a lisztes-sütőporos keveréket, a feldarabolt fehércsokit és a csokipöttyöket, addig kevertem, amíg a massza teljesen csomómentes lett. Lisztes kézzel kojaknyalóka nagyságú golyókat formáltam belőle, minden golyót a tenyeremmel kicsit szétlapítottam, sütőpapírral bélelt tepsire ehlyeztem, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütöttem.
Moha, vidd csak! A tieid ràadàsul szépek is lesznek!Bizony, bizony a “kojaknyalóka” már történelem. Magyar történelem. 🙂
Viszem a receptet! Tetszik a “kojaknyalóka nagyságú” megfogalmazás, azt hiszem ezt csak mi magyarok értjük:))))
Grazie a te! Buon finesettimana e “mandi” (eh, eh, lingua segreta ;-))))
Ciao, grazie della graditissima visita 🙂 Mi fa piacere essere inserita nel tuo elenco. Buonissima giornata e “mandi”…