Kapribogyós tonhalkrém tárkonyos borecettel
Hozzávalók: 2 tojás sárgája, kb. 2,5 dl nem túl karakteres ízű extraszűz olívaolaj, 1 tk. cukor, fél citrom leve, 1 tk. mustár, 1 kk. só, 200 g natúr vagy olajos tonhalkonzerv (lecsöpögtetve), 2 ek. tárkonyos fehérborecet, 1 ek. kapribogyó, néhány levél friss tárkony
Majonézt készítünk: A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a sóval, a mustárral, majd vékony sugárban, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük az olajat, végül a citromlevet. (Botmixerrel egy perc.)
A majonézhez adjuk a villával áttört tonhalkonzervet, az apróra vágott tárkonyleveleket, az ecetet és a kapribogyót, jól kikeverjük és spárga mellé szobahőmérsékleten, pirítósra hidegen, salátával retro szendvicsbe, vagy csak úgy magában – suttyomban, bulikra és hétköznap is, reggelire, vacsorára, sörrel vagy borral, de édes szénsavas ásványvízzel is…fogyasztjuk.
Jenis, már, nagyon hiányzott az aktív főzés, ez a borecetes pályázat meg épp kapóra jött. Örülök, hogy tetszenek a receptek!
Hú, jól belehúztál a szünet után. Csak egy baj van: Most melyiket készítesm el először? 🙂