Karajtekercs rukolával, speckkel és scamorzával
Rotoli di lonza di maiale con scamorza dolce, rucola e speck
Hozzávalók: 4 szelet karaj, 8 szelet speck (vagy levegőn érlelt nyers sonka), 150 g scamorza dolce, négy marék rukola, só, bors, olívaolaj
A karajszeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam. A sajtot vastagon felszeleteltem.
Egy szelet specket vágódeszkára helyeztem, erre fektettem egy befűszerezett karajszeletet, ráraktam két darab sajtot, a sajtra egy másik szelet specket, majd egy marék rukolát, és végül az egészet szorosan feltekertem. A fenti műveletet elvégeztem a többi hozzávalóval is, a négy tekercset tűzálló tálba tettem, meglocsoltam egy kevés extraszűz olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.
Az, az, igen, dióolaj! Lólesz, lólesz! De én már nem is gondolkodok tovább, mert így kétpercenként új étel születik a fejemben, és egyiket sem tudom megvalósítani x-)))Mindenesetre ezt a dióolajos megoldást betettem a “kipróbáljuk” mappába! (Nem mondom, hány étel van már benne…;-)
Haha :)) Nem is hangzik rosszul ez a körtés lencse, ugye? :)) Most végigpörgettem az olajakat a fejemben, és a narancsolajon kívül :)) egy hidegen préselt dióolaj is jól passzolna. Mogyorós csirkefasírt esetleg egy kevés kuszkusszal, hozzá zöldsaláta…. hmmm :))
Aranyférj! :-)A hentespultokról szoktam lesni. ;-)Körete helyett körtét olvastam és új főzelék született a fejemben: édesköményes-körtés tört lencse. Kellene egy hozzáillő olaj meg mondjuk egy mogyorós?/diós? csirkefasírt…Köszönöm, Mamma!
Ma este valami ilyesmi volt a vacsoránk:) Combból, olívabogyóval, a körete édesköményes lencse.A férjem megjegyezte, hogy ezentúl minden szombaton Gabától főzzünk :)))
…ed é uno dei piatti più semplici che esiste in questo bellissimo mondo (ogni tanto rubo delle idee dai banconi dei macellai italiani 🙂
Hanno un aspetto più che godurioso. A quest’ora poi mi sembra di sentirne l’odore!!!