Tavola in Piazza

Gyors vacsora: Karajtekercs speckkel, rukolával és scamorzával - Rotoli di lonza di maiale con scamorza dolce, rucola e speck

Karajtekercs rukolával, speckkel és scamorzával
Rotoli di lonza di maiale con scamorza dolce, rucola e speck
Hozzávalók: 4 szelet karaj, 8 szelet speck (vagy levegőn érlelt nyers sonka), 150 g scamorza dolce, négy marék rukola, só, bors, olívaolaj
A karajszeleteket kiklopfoltam, sóztam, borsoztam. A sajtot vastagon felszeleteltem.
Egy szelet specket vágódeszkára helyeztem, erre fektettem egy befűszerezett karajszeletet, ráraktam két darab sajtot, a sajtra egy másik szelet specket, majd egy marék rukolát, és végül az egészet szorosan feltekertem. A fenti műveletet elvégeztem a többi hozzávalóval is, a négy tekercset tűzálló tálba tettem, meglocsoltam egy kevés extraszűz olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöttem.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabah says:

    Az, az, igen, dióolaj! Lólesz, lólesz! De én már nem is gondolkodok tovább, mert így kétpercenként új étel születik a fejemben, és egyiket sem tudom megvalósítani x-)))Mindenesetre ezt a dióolajos megoldást betettem a “kipróbáljuk” mappába! (Nem mondom, hány étel van már benne…;-)

  2. Mamma says:

    Haha :)) Nem is hangzik rosszul ez a körtés lencse, ugye? :)) Most végigpörgettem az olajakat a fejemben, és a narancsolajon kívül :)) egy hidegen préselt dióolaj is jól passzolna. Mogyorós csirkefasírt esetleg egy kevés kuszkusszal, hozzá zöldsaláta…. hmmm :))

  3. Gabah says:

    Aranyférj! :-)A hentespultokról szoktam lesni. ;-)Körete helyett körtét olvastam és új főzelék született a fejemben: édesköményes-körtés tört lencse. Kellene egy hozzáillő olaj meg mondjuk egy mogyorós?/diós? csirkefasírt…Köszönöm, Mamma!

  4. Mamma says:

    Ma este valami ilyesmi volt a vacsoránk:) Combból, olívabogyóval, a körete édesköményes lencse.A férjem megjegyezte, hogy ezentúl minden szombaton Gabától főzzünk :)))

  5. Gabah says:

    …ed é uno dei piatti più semplici che esiste in questo bellissimo mondo (ogni tanto rubo delle idee dai banconi dei macellai italiani 🙂

  6. Solema says:

    Hanno un aspetto più che godurioso. A quest’ora poi mi sembra di sentirne l’odore!!!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!