menza Piazza 2011. 4. hét
Három hét pihenő után újra indul a menza Piazza. Meggyőztek, ti. hogy csak öt perc naponta 😉
A következő hetek a (mély)hűtőürítés jegyében telnek.
január 23. vasárnap (nem itthon de a menü megjegyzendő, a csigafánkot én készítettem)
lasagne paradicsomos marharaguval
káposztaleves rizzsel
törkölyben érlelt karórépa, cotechino
sanguinaccio (a mi véreshurkánkhoz hasonló friulán disznótori eledel vérrel és sallangokkal :-), párolt káposzta
friulán farsangi fánk
almatorta
almás fánkcsiga
január 24. hétfő
főtt krumpli
zöldsaláta lilahagymával
január 25. kedd
kerek tortaformába friss levelestészta sütőpapírral együtt bepakol, villával megszurkál, rá kb. 50 g csípőspaprikás friss pecorino, erre jön kb. 150 g lecsöpögtetett savanyúkáposzta, vékonyra szelt paprika (a múlt héten megbolondultam, és vettem fék kiló paprikát, két uborkát és három paradicsomot), kapribogyó, tiroli szalámi szeletek, mustárpöttyök, és ismét kb. 50 g csípőspaprikás friss pecorino, 200 fokos sütőben 25 perc alatt kész
bucatini all’amatriciana (all’amatriciana: hagyma, füstölt húsos szalonna, paradicsom, érlelt pecorino, fehérbor, só, bors, csípőspaprika)
zöldsaláta lilahagymával
január 26. szerda
penne lisce sáfrányos borjúraguval
rántott sertéscomb
január 27. csütörtök
ludaskása
majorannás csirkepörkölt
édeskömény maradék
január 28. péntek
minestrone
polenta + tonhalkonzerv Francescától
január 29. szombat
nem itthon eszünk (a szokásos céges disznóvágás; kérték, hogy főzzek megint, sokan a gulyásért jönnek, de még nem mondtam igent; mostanában annyit főztem -másoknak-, hogy most azon ritka pillanatok egyikét élem, amikor arra vágyom hogy én egyem a másét)