menza Piazza 49. hét

december 5. vasárnap

minestrone

brasato al barolo

krumplipüré

december 6. hétfő

tejszínes-sonkás fusilli

brasato + krumplipüré maradék

december 7. kedd

rizottó vénuszkagylóval

rántott tőkehal

zellerpüré

zöldsaláta

december 8. szerda

nem itthon eszünk

december 8. csütörtök

gombaleves

virsli

savanyú karórépa saláta (egyenesen Ausztriából a virslivel együtt, és Ember még azt hitte, hogy a karórépa valami friulán találmány 🙂

december 9. péntek

paradicsomos-ricottás-soksajtos fusilli lunghi

rakott krumpli

bonet

december 10. szombat

fokhagyma krémleves

majoránnás csirkemáj

scarola-édeskömény-rucola-narancs saláta

ötletek még a hétre:

1.

fusilli tökkel és provolone sajttal

anelletti gombával, tojással és speckkel

szárd fregula sáfrányos sertésraguval (ha kapok fregula tésztát a környéken; ha nem, akkor vagy összedobok egy gyors reszelt tésztát, esetleg nokedlit vagy pedig kuszkusszal készítem) kb. két hete készülök erre a sáfrányos fregulára, de nem kapotam még hozzá tésztát; nem baj, nem veszem le a menüről, mindenképp szeretném elkészíteni!

2.

sült kecskesajt

sajtos sült tökgombóc

3.

gyömbéres-narancsos édeskömény-káposzta saláta

párolt brokkoli

franciasaláta

4.

mogyorótorta a Gasztrotippről, amit a múltkor nem sütöttem meg

illő lenne legalább egy karácsonyi kekszet megsütni, egy mézeskalács házikót összeállítani, és néhány mézest megírókázni

Tovább a blogra »