Tavola in Piazza

menza Piazza 45. hét, 2010.

No, kicsit össze kell, hogy szedjem magam; a múlt hét kicsit szertelenre sikeredett, nem volt idő nagy menütervezésre (értsd Anna megint nem aludt).
november 6. szombat
pizza – ezúttal két egyszerű: egy bivalymozzarellás és egy sonkás-gombás; Anna amikor meglátja a pizzát, elkezd kiabálni “pippa, pippaaaaaaa!!!!”, közben úgy csinál, mint a nagy pizzaistennek hódoló bennszülöttek: mindkét karját a magasba emeli, aztán pedig az asztalra ereszti, kb. hússzor egymás után… Ja, kenyeret (kenyé), sajtot (tooo), sonkát (konyka) még csak véletlenül sem szabad látótávolságon belül hagyni, mert azonnal kenyéristenség, sajtistenség ill. sonkaistenség válik belőlük. 🙂
november 7. vasárnap
lasagne marharaguval
nagy vegyes saláta
kakaós-fahéjas kalács Limara receptje alapján
november 8. hétfő
ruote ricottával, szárított paradicsommal és pisztáciával (aszalt, aszalt, aszalt, aszalt….van amikor az embernek hetekig nem jut eszébe egy-egy szó, aztán csak úgy, hipp-hopp, lám, megvilágosodik!) ez a tészta nem jó! legalábbis ricottával nem; legközelebb kipróbálom robiolával + az aszalt paradicsomot nem kockázom, hanem a sajttal együtt pürésítem majd…
citromos-kapribogyós nyelvhal
zellerpüré
zöldsaláta
november 9. kedd
rizottó garnélafarokkal és cápaszeletekkel
póréhagymás-cukkiinis-ricottás quiche
sardine in saòr
november 10. szerda
körte-édeskömény-sütőtök krémleves (kicsit bébiételesen hangzik…)
törkölyben áztatot karórépa párolva
friulán cotechino
mini sajtos bagettek Limara receptje alapján
november 11. csütörtök

közkívánatra ismét spagetti all’aglio, olio e peperoncino, 
Gyereknek “krumplis tészta“: olívaolajon egy gerezd fokhagyma megpirít, rá kockára vágott édesburgonya, ez is megpirít, felönt kevés frissen facsart narancslével, megvár míg édesburgonya megpuhul (ha kell, kevés vizet hozzáönt), pépesít, sóz, tészta kifőz, “al dente” leszűr, pépes édesburgonyával + 1 dl tészta főzővizzel összekever, rá egy tk. olívaolaj és friss majoránna
karórépa+ friulán cotechino maradék szintén közkívánatra
november 12. péntek

farfalle bivalymozzarellával, Picadilly paradicsommal és friss bazsalikommal
sütőben sült mini fasírt borjúhúsból
sárgarépa saláta

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabah says:

    :-))) a gyerekek tudjàk, mi a jó! Anna, ha hagynám, csak sajtot enne! Kenyér nálunk is ritkán kerül az asztalra; hetente max. háromszor, bár ez egyrészt annak köszönhető, hogy nem megyek többször boltba, másrészt annak, hogy a környékünkön készített kenyerek másnap már ehetetlenek…Remélem egyszer sor kerül arra, hogy együtt örüljünk a gyerekeinknek! Ha erre jártok, nézzetek be, csak szólj előre, hogy még időben megkeljen a pizzatészta! 😉

  2. flatcat says:

    Pizzaistenség… Nálunk is. :)A sonka, sajt nem nagyon játszik, a kenyér is csak mértékkel, de a pizza! Hetente háromszor kell sütnöm legalább! :)Édes lehet ez a szertartás, megnézném nagyon! :)))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!