Az edényt átmenetileg táppénzre küldtem. Ez nem az ő ideje. (Azért remélem, a zacskós levesekig nem jutunk el!)
Szőlős-aszalt szilvás házinyúl
Hozzávalók:
-
1 feldarabolt házinyúl (ha vad lett volna, még jobb lett volna)
-
1 közepes fej lilahagyma
-
2 tk. nádcukor
-
2 gerezd fokhagyma
-
10 db aszalt szilva
-
20-25 szem nagyszemű fehér csemegeszőlő
-
6-8 szem borókabogyó
-
1 zellerszár
-
2 ek. crema di balsamico
-
1 dl száraz fehérbor
-
kb. 1,5 dl húsleves
-
1 tk. vaj
-
4 ek. extraszűz olívaolaj
-
1 ágacska rozmaring
-
só
-
frissen őrölt feketebors
Egy serpenyőben felhevítem az olívaolajat, a húst megpirítom benne, és félreteszem. A cserépedényben megolvasztom a vajat, a cukrot enyhén karamellizálom rajta, majd hozzáadom a vékony csíkora vágott lilahagymát, az áttört fokhagymát, az apró kockára vágott zellerszárat, a rozmaringágat, végül a crema di balsamicot majd az egészet nagy lángon addig főzöm, míg az összes víz elpárolog róla. Ekkor adom hozzá az előzőleg megpirított nyúldarabokat, az aszalt szilvát, a borókabogyót, a fehérbort és a húslevest, valamint egy kevés sót, ill. borsot.
Az edényt lefedem, és egészen kis lángon hagyom, hogy a nyúl ebben az édeskés-boros-fúszeres lében megpárolódjon. Amikor a nyúl már puha, az alatta lévő lé pedig kellőképpen besűrűsödik, hozzáadom a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket, és az egészet lefedve még 2-3 percig főzöm. Naaaaagyon finom! Másnap is! Első nap polentával, másnap csőben sült édesköménnyel ettük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: