A Nők Lapja egyik tavalyi számában főzte Tamás. Ott Kenyérmorzsás-paradicsomos csirkemell néven futott. Kicsit módosítottam a fűszerezésen, a csirkemell helyett pedig karajszeleteket használtam, és bár nem vagyunk nagy rakottas család, ez Embernek is ízlett. Aszonta „jó ez a pizzás hús”! Azért néha egész jó dolgokat iski tudnak találni a magyarok! 😉
Paradicsomos-mozzarellás rakott karaj
Hozzávalók:
-
600g kicsontozott sertéskaraj
-
4 db száraz magvas zsömle
-
5 db közepes paradicsom
-
200 g mozzarella
-
olívaolaj
-
só
-
oregánó
-
frissen őrölt feketebors
-
4 ek. dijoni mustár
-
4 szelet húsos füstölt szalonna
-
1 ágacska rozmaring
A karajt kb. 5mm vékony szeletekre vágom, kissé kiklopfolom, sózom, borsozom, a szeleteket vékonyan megkenem a mustár felével.
A húsos füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom, és egy serpenyőben ropogósra sütöm. A serpenyőben maradt zsiradékon a hússzeletek mindkét oldalát egy-egy percig sütöm, majd egy tűzálló tálba kevés olívaolajat öntök, és a tál ajlát kibélelem a hússzeletekkel.
A mozzarellát, a paradicsomot és a zsömléket egyforma nagyságú, (kb. 2x2x2 cm-es) kockára vágom, megszórom sóval, borssal, oregánóval, hozzáadom a maradék mustárt, az egészet alaposan összekeverem, és beborítom vele a hússzeleteket.
A kisütött szalonnacsíkokat és a rozmaringot a tetejére szórom, meglocsolom egy kevés olívaolajjal, és 170 fokra előmelegített sütöben 30 perc alatt ropogósra sütöm.
Köszönöm. :-)Jók ezek az összedobálós dolgok, én gyakran ennék ilyeneket, de Ember akkor már inkább megenne egy szelet grillezett csirkemellet, egy darabka sajtot, meg mondjuk paradicsomsalátát. :-((( Ilyenek ezek a férfiak. Valahogy meg kellene őket nevelni 😉
Jól néz ki! 🙂 Múltkoriban csirkemellből készítettem hasonlót, jócskán leegyszerűsítve, csak csirkemell, paradicsom, sajt és némi fűszer