Epres-fehércsokis sajttorta sütés nélkül

Ízbolygó konyhájából
Epres-fehércsokis sajttorta




Hozzávalók:

 

 

 

Az epreket megmosom, 10 szép szemet félreteszek a díszítéshez, a többit felkockázom.

A kekszet turmixgéppel morzsás állagúra aprítom, hozzákeverem az olvasztott vajat, majd az egészet egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-es tortaforma aljára nyomkodom, és hűtőbe teszem.

A fehér csokit gőz fölött felolvasztom, a mascarponét a tejföllel, a lime levével és reszelt héjával összekeverem, végül hozzáadom az olvasztott fehércsokit és az apró kockára vágott epreket is.

A krémet a kekszalapra simítom, és az egészet néhány órára behűtöm. Az egész szem eprekkel és a kakaóporral csak tálalás előtt díszítem.
Tovább a blogra »