Ízbolygó konyhájából
Epres-fehércsokis sajttorta
Hozzávalók:
-
250 g Grancereale keksz
-
80 g olvasztott vaj
-
750 g mascarpone
-
2 lime leve és reszelt héja
-
100 ml di creme fraiche
-
200 g fehér csokoládé
-
kb. 250 g eper
-
1 ek. kiváló minőségű kakaópor
Az epreket megmosom, 10 szép szemet félreteszek a díszítéshez, a többit felkockázom.
A kekszet turmixgéppel morzsás állagúra aprítom, hozzákeverem az olvasztott vajat, majd az egészet egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-es tortaforma aljára nyomkodom, és hűtőbe teszem.
A fehér csokit gőz fölött felolvasztom, a mascarponét a tejföllel, a lime levével és reszelt héjával összekeverem, végül hozzáadom az olvasztott fehércsokit és az apró kockára vágott epreket is.
A krémet a kekszalapra simítom, és az egészet néhány órára behűtöm. Az egész szem eprekkel és a kakaóporral csak tálalás előtt díszítem.
A kekszet turmixgéppel morzsás állagúra aprítom, hozzákeverem az olvasztott vajat, majd az egészet egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-es tortaforma aljára nyomkodom, és hűtőbe teszem.
A fehér csokit gőz fölött felolvasztom, a mascarponét a tejföllel, a lime levével és reszelt héjával összekeverem, végül hozzáadom az olvasztott fehércsokit és az apró kockára vágott epreket is.
A krémet a kekszalapra simítom, és az egészet néhány órára behűtöm. Az egész szem eprekkel és a kakaóporral csak tálalás előtt díszítem.
Köszönöm a díjat, Flóra! És persze örülök, hogy tetszik a torta.(Bár szerintem ez sokkal finomabb lett, de pssszt! ;-))) : http://piazza-piazza.blogspot.com/2008/10/erdei-gymlcss-cheesecake.html)
Remekül néz ki! Amint beindul az eperszezon, elkészítem! Többek közt ezért és a többi fantasztikus olasz receptedért is szeretném a kreatív blogger díjat átadni neked, mellyet itt vehetsz át: http://www.gozgomboc.blogspot.com