Tavola in Piazza

Epres-fehércsokis sajttorta sütés nélkül

Ízbolygó konyhájából
Epres-fehércsokis sajttorta


Hozzávalók:

 

  • 250 g Grancereale keksz
  • 80 g olvasztott vaj
  • 750 g mascarpone
  • 2 lime leve és reszelt héja
  • 100 ml di creme fraiche
  • 200 g fehér csokoládé
  • kb. 250 g eper

 

 

  • 1 ek. kiváló minőségű kakaópor
Az epreket megmosom, 10 szép szemet félreteszek a díszítéshez, a többit felkockázom.
A kekszet turmixgéppel morzsás állagúra aprítom, hozzákeverem az olvasztott vajat, majd az egészet egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-es tortaforma aljára nyomkodom, és hűtőbe teszem.
A fehér csokit gőz fölött felolvasztom, a mascarponét a tejföllel, a lime levével és reszelt héjával összekeverem, végül hozzáadom az olvasztott fehércsokit és az apró kockára vágott epreket is.
A krémet a kekszalapra simítom, és az egészet néhány órára behűtöm. Az egész szem eprekkel és a kakaóporral csak tálalás előtt díszítem.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gabah says:

    Köszönöm a díjat, Flóra! És persze örülök, hogy tetszik a torta.(Bár szerintem ez sokkal finomabb lett, de pssszt! ;-))) : http://piazza-piazza.blogspot.com/2008/10/erdei-gymlcss-cheesecake.html)

  2. Flóra says:

    Remekül néz ki! Amint beindul az eperszezon, elkészítem! Többek közt ezért és a többi fantasztikus olasz receptedért is szeretném a kreatív blogger díjat átadni neked, mellyet itt vehetsz át: http://www.gozgomboc.blogspot.com


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!