Bresaola tekercsek fehér spárgával
Íme az ígért tavaszi/húsvéti előzetes saját étteremalakítás nélkül :-):
Bresaola tekercsek fehér spárgával
Hozzávalók:
A spárgákat megpucoltam, sós vízben kb. 15 percig főztem, és hagytam kihűlni.
A kecskesajtot összekevertem 2 ek. olívaolajjal, hozzáadtam az apróra vágott bazsalikomot, petrezselyemzöldet és a metélőhagymát, majd a kencéből a kiterített (dupla) bresaola szeletekre raktam egy-egy evőkanálnyit. Erre fektettem a spárgákat úgy, hogy alul-felül kilógjanak, végül a szeleteket ráhajtottam a spárgákra. A tekercseket egy tányérra rendeztem, főtt tojással, rozmaringgal és bazsalikomlevelekkel díszítettem.
A maradék olajat összekevertem a citromlével, a mustárral és a borssal, és tálalásnál a tekercsekre locsoltam.
Involtini di bresaola con asparagi bianchi
Ingredienti:
-
8 fette di bresaola
-
200 g di formaggio caprino cremoso
-
8 asparagi bianchi
-
un mazzetto di prezzemolo
-
erba cipollina
-
basilico fresco
-
pepe
-
il succo di ½ limone
-
1 cucchiaino di senape
-
4 cucchiai di olio extravergine di oliva
-
2 uova sode per decorare il piatto
-
Pulite gli asparagi e lessateli per circa 15 minuti.
-
Lavorate in una ciotola il caprino con due cucchiaini di olio fino a renderlo cremoso. Unitevi il prezzemolo, il basilico e l’erba cipollina lavati e tritati, amalgamate tutto e spalmate il composto al centro delle fette di bresaola.
-
Adagiate un asparago sulle fette spalmete con il formaggio in modo che spuntino all’estremitá, quindi arrotolatele e sistematele su un piatto da portata. Decorate gli involtini con delle uova sode, alcune foglie di basilico e rosmarino.
-
Emulsionate in una ciotola l’olio rimasto, il succo di limone, la senape, e il pepe e servite la salsa insieme agli involtini.