Paradicsomos édeskömény csőben sütve

Nem, nem múlt még el az édeskömény szezon – legalábbis nálunk! 😉

Kb. két hete nagyon finom, zsenge édesköményt sikerült vásárolni. Néhány kanál passzírozott paradicsommal és egy kis parmezánnal fantasztikus köret lett belőle.
Érdekes, hogy sokszor készítettem már így az édesköményt, de most olyan ízt sikerült összehozni, amire mindig emlékezni fogok.

Így jártam nemrég egy karfiollal. Semmi mást nem csináltam vele, mint sós vízben megfőztem, (úgy, ahogy volt, egyben) és amikor megpuhult rózsáira szedtem és meglocsoltam egy kevés olívaolajjal meg még kevesebb vörösborecettel.

Emlékszem még egy főtt krumplira is. Anyukám készítette köretként, ki tudja már mihez…! Eltörpült mellette minden! „Sárga krumpli” volt, édeskés, puha, majdhogynem krémes, szinte szétolvadt a számban…és telis tele volt az otthoni föld illattával, szeretettel.

Paradicsomos édeskömény csőben sütve

Hozzávalók:

Az édesköményt sós vízben puhára főzöm, mindegyiket négyfelé vágom, és a negyedeket egy tűzálló tálra fektetem. Az egészet meglocsolom az olívaolajjal, tekerek rá egy kevés borsot, a tetején szétoszlatom a passzírozott paradicsomot, megszórom a zsemlemorzsával és a frissen reszelt parmezánnal, végül 200 fokra előmelegített sütőbe rakom, és (ha van, grill programon) addig sütöm, míg a teteje egy kissé megpirul. (Kb. 10 perc.)

Tovább a blogra »