Grapefruit-édeskömény saláta

No, akkor még egy édesköményes recept. Aztán ezen a télen már nem lesz több, ígérem! Assolutamente könnyű, mind elkészítés, mind kalóriatartalom szempontjából; egészséges, színes, randa időben szem ill. lélekvidító, és az édeskömény-grapefruit párosításnak köszönhetően különleges ízélményt ad.



Grapefruit-édeskömény saláta

Hozzávalók:

A radicchiot és a scarolát megmosom, leveleire szedem, a leveleket pedig kézzel akkora darabokra tépkedem, hogy azok kényelmesen beleférjenek az ember szájába. 🙂

Az édesköménygumó külső rétegét lefejtem, a maradékot vékonyan felszeletelem.

A grapefruitot kifilézem.

Egy salátástálba rakom a vékonyra szelt édesköményt, a salátákat és a grapefruitot, majd sózom, borsozom, meglocsolom ecettel vagy citromlével és egy kevés olívaolajjal, az egészet alaposan összekeverem, és azonnal tálalom.

Mások is szeretik:
Vesta – rukolával, parmezánnal
Beatbull – galambbegy (madárbegy) salátával, parmezánnal
Lila Füge – avokádóval
…ha valakit kihagytam, kérem, kiabáljon!
Tovább a blogra »