-
250 g liszt
-
40 g kristálycukor
-
2 tojás
-
1 ek. pálinka v. Brandy
-
50 g vaj
-
1 csipetnyi só
-
1 citrom és 1 narancs reszelt héja
-
porcukor a szóráshoz
Az átszitált liszthez adjuk hozzá a cukrot, a sót, a reszelt citrom- és narancshéjat, végül a tojásokat. Egy villával az egészet keverjük össze, majd adjuk hozzá a meglágyított vajat és a pálinkát. Kézzel alaposan gyúrjuk össze a tésztát, és hagyjuk állni 1 órán keresztül.
1 óra letelte után a tésztát nyújtsuk nagyon vékonyra (lisztezzük folyamatosan, hogy ne ragadjon le), majd egy recés tésztavágóval vágjuk kb. 10X3 cm-es téglalapokra.
Minden téglalap közepére hosszában vágjunk a tésztvágóval egy kb. 4 cm-es csíkot, és a téglalap egyik végét bújtassuk át az így keletkezett nyíláson.
A crostolikat forró olajban süssük aranybarnára (vigyázat, mivel vékonyak, nagyon könnyen megégnek!) majd amikor kihűlnek, szórjuk meg procukorral.
(Megj.: a crostoli elnevezései a “naffényes” Itáliában a következők
– cenci vagy donzelle – Toscana,
– crostoli vagy grostoli – Friuli,
– bugie – Piemonte,
– frappe – Lazio,
– chiacchiere – Lombardia,
– sfrappole vagy intrigoni – Emilia,
– galani – Veneto,
– orilettas – Sardegna)
Köszönöm, Moni! Jövő hére meglesz! Juj, még Citromfűnek is “lógok” a szakácskönyvessel…az is melesz jövő hétre!:-)
Szia!Gurítottam neked egy labdát, nézz be érte hozzám, légyszi…:))